Weken nadat Kamala Harris, de Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, haar kansen op winst in de verkiezingen van november gelijk had getrokken met die van voormalig president Donald Trump in voorspellingsmarkten, lijkt Trump weer de bovenhand te hebben.

Op dit moment wordt de kans dat Trump de verkiezingen wint op 50% geschat, terwijl Harris op 49% staat. Dit betekent dat Trumps kansen met 0,4% zijn gestegen, terwijl die van Harris met 0,1% zijn gedaald, volgens de nieuwste gegevens van Polymarket op 4 oktober.

De crypto-gebaseerde voorspellingenmarkt Polymarket, waar wordt gewed met de gereguleerde USDC-stablecoin, laat nu zien dat Trump een lichte voorsprong heeft. Eerder, in juli, was Trump duidelijk in het voordeel na een mislukte aanslag op zijn leven.

Tijdens een rally in Pennsylvania, waarbij Trump alleen een lichte oorverwonding opliep, steeg zijn kans om te winnen op één dag van 60% naar 70%. Dit kwam nadat zijn populariteit al geleidelijk toenam. Toch zakte zijn kansen terug naar 46% toen Harris zich in de race voegde en Joe Biden verving als Democratische kandidaat.

Enkele weken later herwon Trump zijn voorsprong met 52% tegenover 47% voor Harris. In september wist Harris dit verschil weer te verkleinen, waardoor beide kandidaten op een gelijk niveau kwamen met elk 49% kans om te winnen.

Er lijken echter pogingen te zijn geweest om de uitkomst van de weddenschappen tussen Trump en Harris op Polymarket te beïnvloeden, kort nadat Trump begin september weer populairder werd, zoals op 7 september werd gemeld.

Een onderzoeker op het platform X, bekend als Dumpster DAO, ontdekte aanwijzingen voor manipulatie. Hierbij zou meer dan $9 miljoen USDC zijn ingezet om aandelen te kopen die Harris bevoordeelden en Trump benadeelden, met de bedoeling de kansen van Harris kunstmatig op te schroeven en hiervan te profiteren.

Hoewel voorspellingsmarkten een beeld kunnen geven van de populariteit van kandidaten, laten ze ook zien hoe ingewikkeld de komende Amerikaanse verkiezingen zijn, waarbij beide kandidaten vrijwel gelijke kansen hebben. Dit benadrukt het belang van eigen onderzoek voordat grote inzetten worden gedaan.

Het bericht Trump terug aan de leiding in Polymarket-verkiezingspoll verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!