De open interest (OI) van XRP heeft onlangs de grens van $1 miljard overschreden, wat optimisme heeft aangewakkerd in de crypto gemeenschap dat de langdurige neerwaartse trend van de crypto bijna ten einde is. Dit leidt tot speculaties dat een significante prijsstijging op handen is.

XRP ziet stijgende open interest te midden van RLUSD stablecoin tests

De sterke stijging van de open interest komt op een moment dat Ripple optimisme geniet over zijn aankomende RLUSD stablecoin, die momenteel in een private bèta wordt getest op de XRP Ledger en Ethereum. Het slaan van grote hoeveelheden RLUSD heeft speculaties doen ontstaan dat Ripple mogelijk de testfase nadert of zelfs overgaat naar een bredere implementatie van de door de Amerikaanse dollar ondersteunde stablecoin.

Ripple heeft eerder benadrukt dat het zich inzet voor het gebruik van zowel XRP als RLUSD voor internationale afwikkelingen, waarmee geruchten werden ontkracht dat het bedrijf volledig zou overschakelen naar de stablecoin en XRP zou verlaten.

Volgens gegevens van Coinglass heeft XRP’s open interest recent de grens van $1 miljard doorbroken. Dit niveau werd voor het laatst bereikt in maart en juni vorig jaar. Op de cryptobeurs Bybit leidt XRP met een open interest van $319,59 miljoen, gevolgd door Binance met $311 miljoen en Bitget met $199 miljoen.

Open interest verwijst naar het totale aantal niet-afgewikkelde derivatencontracten, zoals opties en futures. Een stijging van de open interest impliceert meer vertrouwen onder handelaren in de voorspelling van de toekomstige prijsbeweging van XRP.

Hoop op herstel van XRP

De prijs van XRP steeg in de afgelopen 24 uur met 2,2% naar $0,5356 op het moment van schrijven. Deze stijging kwam nadat de prijs van Bitcoin opnieuw boven de $62.000 uitkwam, aangedreven door positieve economische data uit de Verenigde Staten. Het rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt toonde aan dat er in september 254.000 banen zijn toegevoegd, waardoor het werkloosheidspercentage daalde tot 4,1%.

Hoewel zowel Bitcoin als XRP een herstel laten zien, hebben beide cryptocurrencies de afgelopen week nog steeds prijsdalingen doorgemaakt. Bitcoin verloor 5,5%, terwijl XRP 9,1% daalde, volgens gegevens van CoinGecko.

Ondanks deze correcties blijft het marktsentiment rond XRP positief. Analisten wijzen op technische indicatoren, zoals de uitbraak van een symmetrische driehoek, en fundamentele factoren zoals de mogelijke komst van een spot XRP ETF. Dit alles wijst op sterk momentum voor verdere prijsstijgingen van XRP.

Het bericht XRP open interest overschrijdt $1 miljard te midden van speculatie over prijsstijging verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!