hoskinson

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft zich uitgesproken over het beroep dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangetekend tegen Ripple.

In een humoristische reactie op het socialmediaplatform X suggereerde Hoskinson dat de bekende Howey Test misschien wel vervangen moet worden door een ‘Ripple Test’. Hiermee verwijst hij naar de recente juridische ontwikkelingen rond Ripple en de mogelijke impact hiervan op de bredere cryptomarkt.

Hoskinsons reactie volgde op het beroep dat de SEC op 2 oktober aantekende. Het gaat specifiek om de uitspraak van rechter Analisa Torres uit juli 2023, waarin zij oordeelde dat de programmatische verkoop van XRP op exchanges niet onder de effectenwetgeving valt.

De rol van de Howey Test

In de uitspraak speelde de Howey Test een cruciale rol. Dit juridische kader, dat sinds 1946 wordt gebruikt, bepaalt of een transactie als effect wordt beschouwd. Volgens de test moet een transactie aan vier criteria voldoen om onder de effectenwetgeving te vallen. Deze beoordeling speelt vaak een sleutelrol in crypto-zaken, waaronder het conflict tussen de SEC en Ripple.

Toekomst van de ‘Ripple Test’

Als het beroep van de SEC faalt en de uitspraak van rechter Torres wordt bevestigd door het Hof van Beroep, kan dit een precedent scheppen voor toekomstige crypto-zaken. Hierdoor zou de ‘Ripple Test’ mogelijk de nieuwe standaard voor crypto-activa kunnen worden. Een definitieve uitspraak lijkt echter nog ver weg; voorlopig wordt pas in 2026 een definitieve beslissing verwacht.

Reactie van Ripple

Ripple’s Chief Legal Officer, Stuart Alderoty, uitte zijn teleurstelling over het besluit van de SEC om in beroep te gaan. Hij benadrukte echter dat Ripple klaar is om de strijd in het Amerikaanse Hof van Beroep aan te gaan. Bovendien overweegt Ripple zelf ook een tegenberoep, omdat het bedrijf het niet eens is met de boete en de opgelegde verkoopbeperkingen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Charles Hoskinson reageert met humor op beroep van SEC in Ripple-zaak verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!