Bitcoin is weer met een mooi herstel bezig. Nadat BTC een daling maakte naar 60.000 dollar, waren er weer genoeg kopers om voorbij 62.000 dollar te stijgen. Hiermee lijkt de munt een belangrijk prijslevel te heroveren. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Welke prijslevels zijn belangrijk?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we genoeg kunnen zien om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Deze zijn hieronder weergegeven als rode zones.

Deze rode prijslevels zijn al voor langere tijd van groot belang. Bijna elke keer als de koers hier aankomt, verandert de munt van richting. Maar in het enkele geval dat de prijs er doorheen breekt, kan het hard gaan. Dit zagen we het beste toen de munt de eerste keer onder de middelste zone terecht kwam. Het resultaat was een snelle, forse daling richting de onderste zone van ongeveer 49.000 dollar.

Sindsdien doet de munt het erg goed. De middelste zone, maar ook de bovenste zone werden heroverd. Hiermee maakte de munt uiteindelijk een nieuw hoogtepunt van 66.500 dollar, waarmee Bitcoin voor het eerst sinds lange tijd weer voorbij een vorig hoogtepunt kon stijgen (aangegeven met de groene lijn).

Met deze beweging brak BTC eindelijk zijn neerwaartse trend (die al bezig was sinds maart van dit jaar). Het is daarom te verwachten dat de munt – na een hoger hoogtepunt – nu ook een hoger laagtepunt zal maken, die weer opgevolgd wordt door een verdere opwaartse trend. Het is alleen nog niet zeker waar dit hogere laagtepunt zal plaatsvinden.

Het kan zijn dat Bitcoin dit net achter de rug heeft. Zoals je kan zien aan de groene boogjes in de grafiek, is de munt nu omhoog aan het bewegen sinds 60.000 dollar. Hierdoor is BTC nu aangekomen bij de middelste rode zone, waar hij wel iets van weerstand ervaart.

Kan de munt voorbij 62.000 dollar?

Om dat beter te analyseren, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle niet voor 24, maar voor 4 uur. Op die manier kunnen we de koers in meer detail zien. Ook de reacties op de prijslevels worden hier duidelijker.

Mocht Bitcoin dus weer boven dit level uitkomen, dan is een verdere beweging richting 66.500 dollar mogelijk. Dit zou het meest positieve scenario zijn op de korte termijn, maar het is goed om te beseffen dat deze zone vaker voor weerstand heeft gezorgd.

Met die reden is het goed om eerst af te wachten of Bitcoin hier voorbij kan komen. Mocht de munt hier weerstand ervaren, dan kan het nieuwe laagtepunt ook wat lager worden gemaakt. De middelste zone zal zich hier perfect voor kunnen lonen, maar we hopen natuurlijk dat de munt nu al voorbij 62.000 dollar kan stijgen. Blijf de grafiek en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin koers stijgt voorbij 62.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!