Het is een rustig weekend voor Bitcoin, maar voor veel altcoins is de situatie een stuk minder rooskleurig. Terwijl de koers van Bitcoin zich dit weekend stabiliseerde rond de 62.000 dollar, zagen we flink wat verliezen bij de kleinere munten.

Voor sommige van deze altcoins ging het zelfs om dubbele cijfers in de afgelopen 7 dagen. Laten we eens kijken naar welke munten deze week de grootste klappen kregen en waarom er misschien toch nog hoop is voor een herstel.

Banner Default 2 (Een tientje of een ton?)

Bitcoin blijft hangen rond 62.000 dollar

Vorige week zondag stond Bitcoin nog boven de 66.000 dollar, maar al op maandag begon de ellende. De koers zakte snel naar 63.000 dollar en het werd er in de loop van de week niet beter op, mede door de spanningen in het Midden-Oosten.

Op woensdag en donderdag zakte de prijs zelfs kort onder de psychologische grens van 60.000 dollar. Toch lieten de bulls zich niet uit het veld slaan en wisten ze Bitcoin weer iets omhoog te duwen.

Sinds het dieptepunt van donderdag is de koers zo’n 2.000 dollar gestegen en hangt nu stabiel rond de 62.000 dollar. Het weekend zelf was echter saai, zonder grote bewegingen.

Ondanks het herstel is Bitcoin in de afgelopen week ruim 5% in waarde gedaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat de totale marktwaarde van Bitcoin is gezakt van 1,3 biljoen dollar naar ongeveer 1,225 biljoen dollar. Toch heeft Bitcoin meer dominantie over de altcoins gekregen en bestaat de markt nu voor 54,3% uit Bitcoin.

Dalende altcoins

In de BLOX-app zien we dat veel altcoins flink zijn gedaald. Hieronder een overzicht van de grootste verliezers van deze week, maar ook waarom investeerders tóch positief blijven over de toekomst.

  1. Pepe Coin (PEPE)
    Deze meme-coin verloor deze week maar liefst 15,45% van zijn waarde. Toch blijft de community enthousiast, vooral omdat Pepe Coin nog steeds een grote aanhang heeft en meme-coins vaak onverwachte comebacks maken.
  2. Ripple (XRP)
    XRP zag een daling van 13,68%. Veel mensen geloven echter in een positief lange termijnscenario voor XRP vanwege de belangrijke rol die het speelt in internationale betalingen en de recente overwinningen in rechtszaken.
  3. Render Token (RENDER)
    Render Token zakte 12,87%. Maar met de groei van de metaverse en digitale kunst blijft Render interessant vanwege zijn technologie die grafische rendering mogelijk maakt op blockchain-netwerken.
  4. Optimism (OP)
    Optimism verloor 12,50%. Desondanks is er vertrouwen in dit project, omdat het één van de snelste en goedkoopste oplossingen biedt voor Ethereum-schaling, wat steeds belangrijker wordt naarmate meer mensen Ethereum gebruiken.
  5. Immutable X (IMX)
    Immutable X daalde 12,17%, maar investeerders blijven positief over IMX vanwege zijn unieke platform voor het minten en verhandelen van NFT’s zonder dat er gas fees bij komen kijken. Dit maakt het een interessant project voor de NFT-markt.

Hoewel de verliezen deze week aanzienlijk waren, hoeft dat niet te betekenen dat het voorbij is voor deze altcoins. De cryptomarkt staat erom bekend volatiel te zijn, en een snelle rebound is zeker mogelijk. Of dat volgende week al gebeurt, blijft de vraag, maar veel investeerders blijven optimistisch.

The post Deze 5 altcoins zijn het hardst gedaald deze week, tijd voor een rebound? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!