bitcoin crash, grey

Het vierde kwartaal van 2024 begint met een forse uitstroom van kapitaal uit de elf verschillende Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs). In de eerste dagen van oktober verkochten beleggers al voor $300 miljoen aan aandelen in deze fondsen, blijkt uit data van SoSoValue. Gedurende dezelfde periode daalde de Bitcoin-prijs van $63.700 naar het huidige niveau van $62.000.

Deze verkopen lijken ingegeven door toenemende spanningen in het Midden-Oosten, waardoor beleggers risicovolle activa zoals Bitcoin afbouwen.

Spanningen leiden tot uitverkoop

Terwijl de maand september nog een bullish signaal gaf, met op 30 september een instroom van ruim $61 miljoen in de Bitcoin ETFs, laat oktober een andere trend zien. Sinds de escalatie van de spanningen tussen Israël en Iran zagen de fondsen drie dagen op rij een uitstroom van in totaal $388 miljoen. Op vrijdag keerde de trend echter licht en stroomde er net iets meer dan $25 miljoen aan nieuw kapitaal terug in de BTC ETFs.

Bitcoin ETFs blijven succesvol

Ondanks de recente verkopen blijft het succes van de Bitcoin ETFs onbetwist. De prestaties van de fondsen zijn nauw verbonden met de BTC-prijs, aangezien investeringen in de ETFs resulteren in directe aankopen van Bitcoin, die door de asset managers worden beheerd.

Hoewel oktober gekenmerkt wordt door uitstromen, blijven de Bitcoin ETFs tot de meest succesvolle fondsen van 2024 behoren. Het IBIT-fonds van BlackRock staat op de eerste plaats. Eerder dit jaar zorgden de fondsen voor een prijsrally in maart, die leidde tot een all-time high van $73.700.

Ethereum ETFs zien ook uitstroom in Q4

Ook de Ethereum (ETH) ETFs kregen te maken met miljoenen aan verkopen aan het begin van het vierde kwartaal. Tussen 1 en 4 oktober werd er voor bijna $31 miljoen aan aandelen in de fondsen verkocht. In dezelfde periode daalde de ETH-prijs van ongeveer $2.650 naar het huidige niveau van $2.420.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Forse verkoopgolf: Bitcoin ETFs zien $300 miljoen uitstroom in beginfase van het vierde kwartaal verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!