Shiba Inu (SHIB) zorgt opnieuw voor opwinding met zijn recente uitbraak uit een dalende wigformatie, wat mogelijk wijst op een bullish momentum. Op het moment van schrijven wordt SHIB verhandeld op $0,0000174, na een stijging van 5,98% in de afgelopen twee dagen.

Dankzij dit nieuwe momentum vragen velen zich af: kan SHIB deze opwaartse trend volhouden en mogelijk een bredere crypto-rally veroorzaken?

Analyse van de prijsactie

De prijs van Shiba Inu heeft cruciale niveaus getest en vertoont tekenen van een mogelijke trendomkeer. De Bollinger Bands (BB) op de grafiek lieten een vernauwing zien, waarbij SHIB handelde dicht bij de bovenste band op $0,00001784 – een teken van toenemende volatiliteit en een mogelijke uitbraak.

Shiba Inu koersanalyse
Shiba Inu koersanalyse. Bron: TradingView

Daarnaast stond de RSI op het moment van schrijven op 65,36. Dit suggereert dat SHIB mogelijk ‘overbought’ terrein nadert, maar dat er nog steeds ruimte is voor verdere stijging. Als de prijs van de memecoin boven de middenlijn blijft, kan het bullish momentum blijven toenemen.

On-chain activiteit van SHIB – Een teken van groeiende interesse?

Een prijsstijging alleen is niet genoeg om een duurzame rally te ondersteunen. Daarom is het essentieel om de on-chain activiteit te bekijken, en de gegevens van SHIB lieten veelbelovende tekenen zien. In de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld steeg het aantal actieve adressen met 1,1%, wat uitkwam op 267 op het moment van schrijven, volgens CryptoQuant.

Oh-chain activiteit Shiba Inu
On-chain activiteit Shiba Inu. Bron: CryptoQuant

Daarnaast steeg ook het aantal transacties met 1,1%, waardoor het totaal uitkwam op 7.410 transacties. Deze toename in zowel actieve adressen als transacties wijst op een groeiende interesse in SHIB – een positief teken voor de langetermijnvooruitzichten.

Long vs. short – Bullish sentiment overheerst

Daarnaast laat een analyse van de long/short-ratio van SHIB een bullish sentiment zien. Op het moment van schrijven was 55,62% van de posities long, terwijl slechts 44,38% short was. De long/short-ratio stond op 1,2533, wat aangeeft dat handelaren grotendeels inzetten op de opwaartse trend van SHIB.

Long/short-ratio Shiba Inu
Long/short-ratio Shiba Inu. Bron: Coinglass

Dit positieve sentiment zou de prijsbeweging van SHIB verder kunnen versterken, vooral als meer handelaren blijven inzetten op long-posities.

Liquidaties – Kunnen ze de volgende beweging aanwakkeren?

Ten slotte biedt een analyse van liquidatiegegevens extra inzicht. SHIB zag $267,64k aan short liquidaties in de afgelopen 24 uur, vergeleken met $214,24k aan long liquidaties.

Dit betekent dat shortverkopers toenemende druk ondervinden, wat hen zou kunnen dwingen om hun posities te verlaten en de prijs van SHIB nog verder te doen stijgen.

Liquidatiegegevens Shiba Inu
Liquidatiegegevens Shiba Inu. Bron: Coinglass

Gezien de bovengenoemde factoren zou een aanhoudende rally voor Shiba Inu mogelijk zijn. Dit zou versneld kunnen worden als de bredere cryptomarkt, aangevoerd door Bitcoin (BTC), ook stijgt.

Hoewel er geen zekerheden zijn op de markt, wijst de huidige markttendens van SHIB op een gunstig vooruitzicht voor voortdurende groei op de korte termijn.

Het bericht Shiba Inu prijsvoorspelling – 3 redenen waarom SHIB kan stijgen! verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!