Cardano (ADA)

Bitcoin-voorstander Max Keiser heeft een gedurfde voorspelling gedaan: volgens hem kan Cardano (ADA) de komende zes maanden nog eens 90% van zijn waarde verliezen ten opzichte van Bitcoin.

Bitcoin’s marktvoordelen

Voor langetermijninvesteerders die hun kapitaal willen behouden, blijft Bitcoin de favoriete keuze. Dit komt door de gedecentraliseerde structuur en het narratief van waardeopslag. Met sterke liquiditeit, institutionele ondersteuning en een breed netwerk behoudt Bitcoin een stabiele voorsprong op veel andere cryptomunten. Deze eigenschappen maken Bitcoin een robuustere investering, vooral in vergelijking met jongere blockchainprojecten zoals Cardano.

De unieke kenmerken van Cardano

Ondanks Keisers voorspelling blijft Cardano zichzelf profileren als een blockchainplatform dat verder gaat dan Ethereum en andere smart contract-platforms. Met een academisch peer-reviewed methode en een proof-of-stake-consensusmechanisme streeft Cardano ernaar om zowel schaalbaarheid als energie-efficiëntie te bieden. Dit maakt het platform aantrekkelijk voor projecten die gedecentraliseerde applicaties (dApps) en gedecentraliseerde financiën (DeFi) willen ontwikkelen.

Uitdagingen voor Cardano

Hoewel de technologie van Cardano indrukwekkend is, ligt het platform onder vuur vanwege de trage adoptie en ontwikkeling. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan de prijsdaling van ADA. In de afgelopen 12 maanden is de waarde van ADA aanzienlijk gedaald, wat bij veel investeerders vragen oproept over de concurrentiekracht van het project in een markt die al overvol is met andere smart contract-oplossingen.

Vooruitzichten voor Cardano

Hoewel de voorspelling van Max Keiser extreem lijkt, sluit deze aan bij de visie van veel andere investeerders die geloven dat Bitcoin alleen maar dominanter zal worden. Toch zal het succes van Cardano op de lange termijn afhangen van zijn vermogen om zijn beloftes waar te maken, ontwikkelaars aan te trekken en een bruikbaar ecosysteem te creëren. Als dat lukt, zou Cardano zijn positie in de cryptomarkt kunnen versterken en mogelijk een nieuwe golf van investeerders-interesse aantrekken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Bitcoin-voorstander Max Keiser voorspelt 90% waardeverlies voor Cardano (ADA) verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!