Ripple rechtszaak

Coinbase, de grootste cryptobeurs in de Verenigde Staten, ziet kansen in het hoger beroep dat de SEC heeft aangetekend in de zaak tegen Ripple. In een recente brief vroeg Coinbase aan de rechter om toestemming voor een tussentijds beroep, wat hen zou kunnen helpen in hun eigen rechtszaak tegen de SEC.

Slimme juridische zet

Volgens juridische analist James Murphy, ook bekend als “MetaLawMan”, is het een slimme zet van Coinbase om het hoger beroep van de SEC in de Ripple-zaak te gebruiken. Coinbase denkt dat als de SEC in de Ripple-zaak verliest of belangrijke punten toegeeft, dit hun eigen zaak tegen de SEC kan helpen. Ze willen dat de rechter hun verzoek behandelt in het licht van wat er in de Ripple-zaak gebeurt. Het opvallende is dat rechter Failla nog geen beslissing heeft genomen over het verzoek van Coinbase, dat al sinds april op tafel ligt.

Coinbase stelt dat als hun verzoek wordt goedgekeurd, het Amerikaanse Hof van Beroep een vollediger beeld krijgt van de juridische en praktische implicaties van de rechtszaak tegen de SEC, vooral als het gaat om de manier waarop de SEC cryptovaluta zoals XRP en die van Coinbase probeert te reguleren.

Achtergrond van de zaak

De SEC zorgde vorige maand voor verwarring in de zaak tegen Binance door de term “crypto asset security” te gebruiken, een punt dat Coinbase ook in hun recente brief aanhaalt. De cryptobeurs probeerde eerder de rechtszaak van de SEC te laten verwerpen, maar dat verzoek werd afgewezen. Rechter Failla oordeelde dat de SEC een “plausibele” zaak had tegen Coinbase.

In hun hoger beroep wil Coinbase laten vaststellen of cryptocurrencies, zonder verplichting aan hun oorspronkelijke uitgever, door de SEC kunnen worden geclassificeerd als effecten. Dit is een cruciaal juridisch vraagstuk dat de toekomst van de cryptomarkt kan beïnvloeden.

SEC verzet zich tegen beroep

De SEC voert aan dat het toestaan van Coinbase’s verzoek de efficiëntie van het federale rechtssysteem juist zou verminderen, omdat het de behandeling van de zaak zou vertragen. Echter, nu de SEC zelf hoger beroep heeft aangetekend in de Ripple-zaak, gelooft Coinbase dat hun verzoek meer kans van slagen heeft.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht SEC’s hoger beroep in Ripple-zaak: De kans voor Coinbase om hun zaak te versterken verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!