Tether, de grootste en bekendste stablecoin ter wereld, staat op het punt een milestone te vieren op een bijzondere manier. Ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum kondigt het bedrijf de release aan van een documentaire getiteld “Stability and Freedom in Chaos”. Deze docu belicht Tether’s missie om wereldwijd financiële vrijheid te brengen.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

De impact van Tether

De documentaire, waarvan een preview is gedeeld op sociale media, laat interviews zien met mensen uit verschillende landen, waaronder Argentinië, Brazilië en Turkije. Hun verhalen onderstrepen de groeiende invloed van Tether’s USDT stablecoin:

  • In Brazilië wordt beweerd dat USDT gebruikt wordt voor ongeveer 90% van de dagelijkse transacties.
  • In Argentinië kiezen mensen voor Tether als stabiel alternatief voor de lokale peso.

Deze voorbeelden laten zien hoe Tether probeert te voorzien in de behoefte van financiële stabiliteit, vooral in landen met hoge inflatie of beperkte toegang tot traditionele bankdiensten.

Tether’s groei en marktpositie

Opgericht in 2014 door Brock Pierce, Reeve Collins en Craig Sellars, is Tether uitgegroeid tot de grootste stablecoin met een marktkapitalisatie van $120 miljard. Hier wat interessante feiten:

  • Tether’s marktaandeel is de afgelopen twee jaar gestegen van 55% naar meer dan 75%.
  • De stablecoin is beschikbaar op de volgende blockchains: Algorand, Avalanche, Celo, Cosmos, Ethereum, EOS, Liquid Network, Near, Polkadot, Solana, Tezos, Ton, en Tron.
  • USDT handhaaft een 1:1 koppeling met de Amerikaanse dollar.

Missie en toekomstvisie van Tether 

Paolo Ardoino, CEO van Tether sinds 2023, benadrukt de missie van het bedrijf:

We streven naar financiële inclusie voor miljarden mensen, vooral in ontwikkelingslanden, die geen toegang hebben tot bankrekeningen of te maken hebben met hoge inflatie.

Ardoino ziet Tether als een symbool van onafhankelijkheid, veerkracht en stabiliteit in de financiële wereld. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van financiële technologie voor degenen die door traditionele systemen worden genegeerd.

Met honderden miljoenen gebruikers wereldwijd lijkt Tether’s invloed alleen maar toe te nemen. De aankomende documentaire belooft volgens Tether een dieper inzicht te geven in hoe deze stablecoin de financiële landschappen in verschillende delen van de wereld verandert.

The post Tether viert 10-jarig bestaan met documentaire over financiële vrijheid appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!