China’s gehavende aandelenmarkt heeft sinds kort een opleving doorgemaakt, aangedreven door een stortvloed aan stimuleringsmaatregelen van Beijing. Maar volgens analisten kan deze stijging weleens kapitaal wegzuigen uit de cryptomarkt, waardoor de opwaartse potentie van Bitcoin beperkt wordt.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Sterke Chinese aandelenmarkt slecht voor Bitcoin?

“De huidige stijging in Chinese aandelen, die wordt gedreven door het stimuleringspakket en de activiteit van beleggers tijdens de nationale feestweek, vertegenwoordigt een kans voor slimme investeerders. Zelfs met een conversie-fee van 3-5% om USDT (stablecoin) om te zetten in aandelen, maakt het opwaartse potentieel van 50-70% dit tot een strategische zet”, zo vertelde Danny Chong van de Digital Assets Association aan CoinDesk.

De “Beijing Bazooka” trekt ook kapitaal aan uit andere Aziatische aandelenmarkten. “We verkleinen onze longposities in Azië om aankopen in China te financieren”, zei Eric Yee van Atlantis Investment Management tegen Bloomberg.

Sinds 24 september is de Shanghai Composite Index met meer dan 20% gestegen, waarmee het hoogste niveau sinds mei 2023 is bereikt. De Hang Seng China Enterprises Index, die Chinese aandelen genoteerd in Hongkong omvat, is met meer dan 25% gestegen.

Deze stijgingen volgden op stimuleringsaankondigingen, waaronder renteverlagingen, liquiditeitssteun voor aandelen, kapitaalinjecties in het banksysteem en een belofte om de vastgoedprijzen te ondersteunen.

Tijdelijke kapitaalverschuiving naar China

Volgens Chong gaat het om een tijdelijke kapitaalverschuiving naar China. Hij ziet beleggers uiteindelijk weer terugkeren naar Bitcoin. “Deze verschuiving zal waarschijnlijk tijdelijk zijn. Zodra de recente opwaartse beweging in Chinese aandelen stabiliseert, kunnen we verwachten dat het kapitaal opnieuw richting crypto gaat”, aldus Chong.

Hoewel veel mensen nu positief zijn over China, zijn er ook veel analisten die denken dat het laatste stimuleringspakket van Beijing tekortschiet om de echte economische problemen aan te pakken en mogelijk niet zal leiden tot een langdurige rally in Chinese aandelen.

“Als we verder kijken dan de korte-termijn boost voor het sentiment, kan de effectiviteit van de maatregelen afnemen tenzij enkele fundamentele problemen worden aangepakt. De belangrijkste daarvan is het herstellen van beschadigde balansen – vooral die van banken. Totdat dat gebeurt, zullen pogingen om de kredietverstrekking en risicovolle beleggingen te stimuleren waarschijnlijk mislukken”, aldus TS Lombard in een notitie aan klanten op 2 oktober.

Er is de dus behoorlijke verdeeldheid over het effect van de ingrepen in China. Wel lijken de ingrepen positief voor de wereldwijde liquiditeit en als die stijgt, dan is dat meestal een goed signaal voor de Bitcoin koers.

The post Chinese aandelenmarkt zuigt kapitaal weg uit Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!