Bitcoin, golden bitcoin

De populaire crypto-analist Ali Martinez voorspelt dat de Bitcoin (BTC)-koers in oktober een bullish rally kan starten. Ondanks de recente prijsdaling blijft Martinez optimistisch. Hij baseert zijn voorspelling op historische prijsdata van de grootste cryptocurrency. Deze rally zou de Bitcoin-prijs kunnen helpen om belangrijke weerstandsniveaus, zoals $66.000 en $70.000, te doorbreken.

Momenteel staat de BTC-prijs op $63.500, nadat deze in de afgelopen 24 uur met 2,5% is gestegen. Vooral de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten drukt de prijsontwikkeling van Bitcoin, die enkele dagen geleden nog boven $66.000 noteerde.

Historische data suggereert BTC bullrun

Martinez’ analyse suggereert dat oktober een groot deel van de verliezen van de afgelopen week kan goedmaken. Volgens de analist presteert de BTC-koers historisch gezien bijzonder goed in de eerste oktobermaand na een halving.

In het verleden zijn post-halving bull rallies meestal in oktober begonnen. Toch zijn niet alle beleggers het met deze analyse eens. Velen zijn nerveus over de ontwikkeling van de BTC-prijs en vrezen dat een post-halving bull rally mogelijk uitblijft.

Bitcoin koers naar $400.000?

Hoe hoog de Bitcoin-prijs kan stijgen, specificeert Martinez niet. Echter, op basis van historische data kan de bull rally bijzonder explosief zijn. In 2020 steeg de BTC-prijs vanaf oktober met bijna 540%, en in 2016 zelfs met ruim 3.160%.

Een stijging van 540% ten opzichte van de huidige BTC-prijs zou neerkomen op een Bitcoin-prijs van bijna $400.000. Dit zou de totale marktkapitalisatie van Bitcoin naar meer dan $7,5 biljoen brengen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ali Martinez voorspelt bullish Bitcoin-rally voor oktober verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!