Volgens een nieuw Immunefi-rapport blijft Ethereum (ETH) de favoriet onder crypto whitehat hackers, hoewel het marktaandeel daalde van 94% in 2023 naar 87% in 2024. Tevens is te zien dat Polygon (POL) aanzienlijk terrein wist te winnen en steeg naar de tweede plek met 59% van de hackers die hun interesse toonden in dit netwerk. Solana (SOL), dat voorheen hoger op de lijst stond, werd naar de vijfde plaats verdrongen, ondanks een lichte toename van interesse, van 32% in 2023 naar 42% in 2024.

Andere netwerken die een groeiende belangstelling zagen, zijn onder andere Arbitrum (ARB) en Optimism (OP), twee Layer 2-oplossingen voor Ethereum, met respectievelijk 47% en 45% van de hackers. Netwerken zoals BNB Chain (BNB), Avalanche (AVAX) en Cosmos (ATOM) blijven ook populair bij whitehat hackers, terwijl Near Protocol (NEAR), Polkadot (DOT) en Fantom (FTM) dit jaar minder in trek waren.

Een van de grootste factoren voor whitehat hackers bij het kiezen van een bug bountyprogramma blijft de hoogte van de bounty. In 2024 gaf 61% van de respondenten aan dat de grootte van de beloning doorslaggevend is, hoewel dit een lichte daling is ten opzichte van 66% in 2023. Andere belangrijke factoren zijn de reikwijdte van het bountyprogramma, het vertrouwen in het project en de effectiviteit van de communicatie met de projectteams.

In het rapport komt tevens naar voren dat onjuiste invoervalidatie de meest voorkomende kwetsbaarheid is geworden, met een stijging van 9% naar 47%. Ondanks deze risico’s toonde 88% van de whitehat hackers zich optimistisch over de verbeterde beveiligingsmaatregelen binnen de crypto-industrie. Toch benadrukt 74% van de hackers dat het aanvalsoppervlak in de crypto-ruimte nog steeds groeit, wat wijst op de voortdurende noodzaak van robuustere beveiligingsmaatregelen.

Het bericht Ethereum nog steeds nummer één onder whitehat hackers verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!