Non Fungible Token (NFT)

De verkoopvolumes van non-fungible tokens (NFT’s) hebben het hoogste niveau sinds augustus bereikt, na een periode van tegenvallende resultaten in een dalende markt.

Uit gegevens van NFT-markttracker CryptoSlam! blijkt dat de verkopen tussen 30 september en 6 oktober meer dan $84,9 miljoen bedroegen.

Hoogste verkoopvolume sinds augustus

Het is het hoogste wekelijkse verkoopvolume sinds de week die eindigde op 25 augustus, toen de verkopen meer dan $93 miljoen bedroegen. Ter vergelijking: op het hoogtepunt in de week van 23 tot 29 augustus 2021 steeg het wekelijkse verkoopvolume voor NFT’s naar meer dan $2,2 miljard.

Groei Mythos Chain en Polygon

Ondanks de recente opleving in totale verkopen, zagen drie van de vijf grootste blockchains voor NFT’s een daling in handelsvolumes. Bitcoin, Ethereum en Solana presteerden minder goed ten opzichte van de week ervoor. Mythos Chain vormde echter een positieve uitzondering, met een forse stijging van meer dan 6.000% naar ruim $15 miljoen omzet in de afgelopen zeven dagen. Ook Polygon kende een opleving, met een stijging van 210% in het wekelijkse verkoopvolume.

NFT-collectie Dmarket domineert

De NFT-collectie Dmarket noteerde de hoogste omzet van de afgelopen week, met meer dan $14 miljoen, verdeeld over 537.714 transacties. Daarnaast steeg ook het aantal NFT-kopers: CryptoSlam! rapporteert meer dan 839.000 kopers in de afgelopen zeven dagen, een stijging van bijna 22% ten opzichte van de week ervoor. Het aantal transacties nam eveneens toe, met ruim twee miljoen geregistreerde transacties, een stijging van meer dan 71%.

NFT-markt blijft uitdagend

Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijft de bredere NFT-markt moeite hebben om het niveau van eerdere jaren te bereiken. De markt genereerde in september een omzet van $303 miljoen, vergeleken met $373 miljoen in augustus. Maart 2024 blijft tot nu toe de sterkste maand, met een verkoopvolume van $1,6 miljard.

Uit een rapport van NFT Evening op 20 augustus bleek dat 96% van de ongeveer 5.000 onderzochte NFT-collecties in 2024 als ‘dood’ wordt beschouwd, waarbij meer dan een derde al in 2023 inactief raakte. De gemiddelde levensduur van NFT-collecties is iets meer dan een jaar.

Conclusie: Opleving in een dalende markt

De recente stijging in verkoopvolumes laat zien dat er nog steeds interesse is in NFT’s, ondanks de uitdagingen die de markt ondervindt. Met name Mythos Chain en Polygon laten sterke groeicijfers zien. Toch is het voor de bredere markt belangrijk om het momentum vast te houden om opnieuw de pieken van eerdere jaren te bereiken.

Het bericht NFT-verkoop bereikt hoogste niveau sinds augustus, ondanks dalende markt verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!