Bitcoin daalt

De pseudonieme analist TechDev zegt in een nieuwe analyse dat Bitcoin’s Relative Strength Index (RSI) een bodemstructuur vormt en eerste signalen van een mogelijke omkering naar boven geeft. Zijn conclusie? Bitcoin lijkt zich op te maken voor een grote uitbraak deze maand en is op weg naar nieuwe all-time highs.

Bitcoin op weg naar all-time highs?

De RSI is een momentum-indicator die analisten gebruiken om te bepalen of een asset oververkocht of overgekocht is. Qua waardes varieert een RSI van nul tot 100, waarbij een niveau van tussen de 70 en 100 aangeeft dat een asset overgekocht is en waardes van nul tot 30 betekenen dat een asset oververkocht is.

“We zitten ook op hetzelfde aantal weken van de vorige impulstop als we zaten toen de all-time high uitbraak begon in de priode 2014-2017.

Als we beter kijken, zien we het potentieel voor een RSI-uitbraak. Vergelijk dit met de laatste keer dat we eenzelfde setup zagen in de gele zone. Toen was de uitbraak in RSI een belangrijke indicator voor de grotere marktverschuiving die volgde”, zo vertelt een optimistische TechDev.

In de grafiek die TechDev deelt geeft de analist aan een stijging naar 90.000 dollar te verwachten voor Bitcoin in november of december.

Wanneer breekt Bitcoin uit?

In zijn analyse geeft TechDev ook een tijdspad voor de mogelijke uitbraak van Bitcoin.

“[…] die vooruitzichten plaatsen een laatste consolidatie tegen de bovenste trendlijn, waar die verwacht zou worden. Ik mik op midden-oktober voor de uitbraak vanuit deze uitgeputte correctie. Op de hogere tijdsframes vormde dit een letterlijke horizontale lijn. Ik zal mogelijke afwijkingen van het verwachte oranje pad in de gaten houden en updates geven als we verschuivingen zien”, zo vertelt TechDev bij zijn analyse.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 62.300 dollar, nadat we gisteren weer een harde afwijzing zagen rond het niveau van 64.000 dollar.

De weerstand op de mid-cycle high van 2021 blijkt nog altijd een stevige voor de bulls. Mochten we die definitief overwinnen, dan kan de blik weer omhoog. TechDev voorziet die uitbraak dus rond het midden van oktober.

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers kan exploderen: Analist voorspelt sterke stijging in Q4 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!