Eric Balchunas, de senior ETF-analist bij Bloomberg heeft een bijzondere uitspraak gedaan via social media. Balchunas deelde een fragment uit het boek “Bitcoin: Beginner’s Guide” van Benjamin Hart, waarbij hij stelde dat Ether “simpelweg niet hetzelfde of zo veilig is als Bitcoin”. Deze uitspraak, samen met de inhoud van het boekfragment, leidde tot heftige reacties binnen de Ethereum-community.

Banner Ethereum 1

Omstreden beweringen over Ethereum

Het gedeelde fragment bevatte enkele gewaagde beweringen over Ethereum. Zo suggereerde het dat de Amerikaanse overheid Ethereum zou kunnen uitschakelen door Amazon Web Services (AWS) te dwingen hun clouddiensten stop te zetten. Daarnaast werd gesuggereerd dat een vijandige staat of terroristische organisatie Ethereum’s co-founder Vitalik Buterin zou kunnen ontvoeren om toegang tot Ether te verkrijgen.

Felle kritiek uit de Ethereum-gemeenschap

Deze beweringen stuitten op felle kritiek van prominente figuren binnen de Ethereum-community. Anthony Sassano, een bekende Ethereum-voorlichter, bestempelde de post als “absolute, flagrante desinformatie en vrijwel complete propaganda”. Jimmy Ragosa, productmanager bij Consensys, ging nog een stap verder door het “de meest propagandistische paragraaf ooit” te noemen.

De realiteit: complexer dan voorgesteld

De realiteit is genuanceerder dan het boekfragment doet voorkomen. Hoewel het klopt dat 28,4% van de Ethereum-nodes AWS gebruikt als hostingprovider, is dit percentage niet voldoende om het hele netwerk uit te schakelen. Bovendien hebben Ethereum-developers de laatste twee jaar veel aandacht besteed aan het bevorderen van solo-staking en het verlagen van hardware-vereisten, met als doel de blockchain verder te decentraliseren.

Nasleep en bredere implicaties

Balchunas heeft de post inmiddels verwijderd, maar de discussie die hierdoor is ontstaan, blijft voortduren. Het incident onderstreept het belang van zorgvuldige fact-checking en het begrijpen van de technische verschillen en nuances van verschillende blockchain-technologieën, zelfs wanneer informatie afkomstig is van gerespecteerde analisten of gepubliceerde boeken.

Blijf alert

Dit laat nogmaals zien hoe gemakkelijk misvattingen kunnen ontstaan en zich kunnen verspreiden, zelfs onder professionals in het veld. Daarom is het cruciaal om kritisch te blijven en informatie die je verkregen hebt, altijd te controleren.

The post ETF-analist Balchunas deelde dit ‘fake news’ bericht over Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!