Terwijl de Bitcoin ETFs gisteren de grootste instroom in zes handelsdagen mochten opschrijven, kenden de negen Ethereum ETFs in de Verenigde Staten wederom een teleurstellende dag. Zij zagen op maandag voor de tweede maal in hun nog korte geschiedenis een zogenaamde nulstroom-dag.

Een dag waarop de instroom niet positief en niet negatief waren.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Ethereum ETFs stellen teleur

Het is niet de eerste keer dat de Ethereum ETFs teleurstellen. Sinds de lancering presteren de ETFs eigenlijk al een stuk minder goed dan men van tevoren had gehoopt.

Na de lancering van de Bitcoin ETFs in januari waren de verwachtingen omtrent de Ethereum ETFs uiteraard gigantisch. Als Bitcoin voor miljarden dollars aan kapitaal kon binnenhalen, dan moest Ethereum toch iets vergelijkbaars voor elkaar kunnen boksen?

Voorlopig is die verwachting allesbehalve uitgekomen en staat er onder de streep een kapitaaluitstroom van 553,66 miljoen dollar op de beursborden voor de Ethereum ETFs.

ETF-stromen Ethereum. Bron: sosovalue.com

Dat staat in schril contrast met de netto-instroom van 18,73 miljard dollar die de Bitcoin ETFs wisten te realiseren sinds hun lancering in januari van dit jaar.

Toegegeven, qua timing hadden de Bitcoin ETFs het wellicht beter voor elkaar. Dat neemt echter niet weg dat de Bitcoin ETFs gisteren bijvoorbeeld een instroom van ruim 200 miljoen dollar realiseerden, terwijl de Ethereum ETFs een nulstroom moesten opschrijven.

Zorgen over de toekomst van Ethereum

Door deze teleurstellende resultaten ontstaan er logischerwijs zorgen over de toekomst van Ethereum. Langzaam maar zeker beginnen mensen tot de conclusie te komen dat institutionele beleggers en meer traditionele investeerders helemaal niet op Ethereum zitten te wachten, terwijl Bitcoin regelmatig grote instromen mag opschrijven.

Uiteindelijk moet er ergens kapitaal vandaan komen om de koers van een financiële asset te laten stijgen. Als het vertrouwen onder particulieren afneemt doordat Ethereum al jaren “een grote belofte” vormt, maar nog weinig heeft kunnen waarmaken, en ook institutionele beleggers geen heil zien in het project, dan kan dat op termijn grote gevolgen hebben voor de munt.

Het is natuurlijk nog te vroeg voor conclusies, maar de huidige situatie is allesbehalve positief voor het Ethereum van Vitalik Buterin.

The post Ethereum ETFs stellen opnieuw teleur: Bitcoin ETFs zien grootste instroom in 6 dagen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!