Volgens een analyse van Ali Martinez zou Dogecoin (DOGE) zich kunnen voorbereiden op een nieuwe bullish fase. Hij heeft namelijk een specifiek patroon gezien dat in de geschiedenis heeft gezorgd voor nieuwe opwaartse bewegingen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Herkenbaar patroon in prijsontwikkeling

Op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) heeft Martinez zijn interessante observatie gedeeld over het prijsverloop van Dogecoin. Hij wijst op een patroon dat zich eerder heeft voorgedaan en nu opnieuw lijkt te ontstaan.

De analist identificeert een ‘descending triangle’ patroon in de maandelijkse prijsgrafiek van Dogecoin, dat zich tussen 2021 en 2024 heeft gevormd. Dit technische analysepatroon wordt gekenmerkt door een horizontale ondersteuningslijn en een dalende weerstandslijn.

Doorbraak en correctie

Eerder dit jaar brak Dogecoin uit deze meerjarige descending triangle, wat leidde tot een scherpe rally met een prijsstijging van bijna 208%. Na deze piek volgde echter een correctie van ongeveer 65%.

Martinez wijst erop dat dit patroon van uitbraak, rally en correctie zich in het verleden al twee keer eerder heeft voorgedaan bij Dogecoin. In beide gevallen werd de correctie gevolgd door een substantiële bullrun.

Vooruitzichten

Op basis van deze historische patronen suggereert Martinez dat Dogecoin zich mogelijk voorbereidt op een nieuwe grote rally. Hij stelt: “Na een recente daling van 65% zou DOGE zich kunnen opmaken voor de volgende grote rally!”

Activiteit van ‘whales’

In aanvulling op deze technische analyse merkt Martinez ook een toename op in de activiteit van grote Dogecoin-holders, ook wel ‘whales’ genoemd. Deze verhoogde activiteit zou kunnen leiden tot meer volatiliteit in de prijs van Dogecoin, mogelijk in opwaartse richting als deze transacties gericht zijn op aankoop.

Hoewel historische patronen interessante inzichten kunnen bieden, is het wel belangrijk om te onthouden dat in verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

The post Analist: Met dit patroon is Dogecoin mogelijk op weg naar volgende grote rally appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!