Silver Ethereum with candle stick graph chart and digital background

Een recente transactie op de Ethereum-blockchain heeft veel verbazing en vragen opgeroepen. Een gebruiker betaalde maar liefst 288 ETH, wat gelijk staat aan ongeveer $700.000, aan transactiekosten voor een enkele transactie waarin geen waarde werd overgedragen. Dit roept de vraag op: waarom zou iemand zo’n groot bedrag betalen voor een transactie met een waarde van $0?

Wat gebeurde er precies?

De transactie werd ontdekt door het crypto-analyseplatform Lookonchain, dat opmerkte dat de transactie plaatsvond tussen twee wallets: “0xD81….B21fC” en “0x000….d0Eea.” Wat deze transactie zo bijzonder maakt, is dat er geen enkele waarde werd overgedragen, oftewel de waarde van de transactie was nul. Ondanks dat betaalde de gebruiker een buitensporige gas fee van $700.000, wat erg ongebruikelijk is.

Hoewel de exacte reden achter deze transactie onduidelijk blijft, wordt gespeculeerd dat de explosieve groei van meme-coins misschien een verklaring zou kunnen bieden. Dergelijke hype rondom nieuwe projecten kan soms leiden tot onvoorspelbare of zelfs vreemde transacties.

Moeten Ethereum-gebruikers zich zorgen maken?

Hoewel incidentele pieken in de gas fees op Ethereum niet ongewoon zijn, hoeven de meeste gebruikers zich geen zorgen te maken over dit soort situaties. De kans op zulke extreme transactiekosten is zeldzaam en wordt vaak veroorzaakt door technische glitches of specifieke marktcondities. Gemiddelde gebruikers kunnen hun transactiekosten grotendeels onder controle houden door de prioriteit van hun transacties aan te passen.

Dit is niet de eerste keer dat er een bizarre piek in gas fees is geweest. Zo werd vorig jaar een gebruiker geconfronteerd met een gas fee van $859.000. Hoewel dit soort gevallen opzien baren, blijven het uitzonderingen op de regel.

Oplossing voor het gas fee-probleem

Ethereum-ontwikkelaars blijven werken aan oplossingen om het probleem van hoge gas fees te verminderen. De introductie van de “Dencun”-upgrade eerder dit jaar heeft de kosten op het netwerk al met ongeveer 50% verminderd. Deze upgrade maakt gebruik van Layer-2 scaling oplossingen, die niet alleen voorspelbaarder maar ook goedkoper zijn.

Bovendien blijven de ontwikkelaars van Ethereum, onder leiding van Vitalik Buterin, zoeken naar manieren om het protocol verder te optimaliseren. Voor gebruikers die hoge gas fees willen vermijden, wordt geadviseerd om gebruik te maken van goedkopere Layer-2 chains, vooral bij minder dringende transacties.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ethereum-gebruiker betaalt $700.000 aan transactiekosten, wat is er aan de hand? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!