Kraken

Crypto-investeerders geven de voorkeur aan de zogenoemde dollar-cost averaging (DCA) strategie als het aankomt op het kopen van Bitcoin en andere cryptomunten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Kraken. Ongeveer 83,5% van de investeerders gebruikte een DCA-strategie, terwijl dit voor 59% nog steeds de primaire manier is om crypto te kopen.

Wat is Dollar Cost Averaging?

Dollar Cost Averaging is het kopen van financiële assets op basis van regelmatige intervals. Bijvoorbeeld door één keer per dag, week of maand op de koopknop te drukken. Veel platformen bieden dit ook geautomatiseerd aan.

Onderzoekers van Kraken claimen dat deze strategie “de impact van korte-termijn prijsvolatiliteit kan verminderen en emoties kan wegnemen bij investeringsbeslissingen.”

Meer dan 46% van de ondervraagde ziet de bescherming tegen volatiliteit als het grootste voordeel van DCA. Terwijl 33% gelooft dat het helpt om consistente investeringsgewoonten op te bouwen. Ongeveer 12% geeft aan dat DCA emotie uit het spel haalt.

Grappig is dat de redenen voor DCA ook veranderen op basis van inkomen. Mensen die minder dan 50.000 dollar verdienen zeggen dat het grootste voordeel is dat ze hierdoor consistenter investeren.

Mensen die meer dan 50.000 dollar verdienen wijzen vooral op het verminderen van de impact van marktvolatiliteit als voordeel. Met name voor respondenten die tussen de 175.000 en 199.000 dollar verdienen is dat het geval.

In die groep gelooft zeven op de tien mensen dat het beperken van de volatiliteit het grootste voordeel is van de strategie.

Maar kloppen deze uitspraken wel?

Grappig is dat Kraken ook heeft gevonden dat veel mensen zich niet meer aan hun strategie houden zodra de verliezen oplopen.

Iets meer dan 8% houdt vast aan zijn strategie als er verliezen in het spel komen. Terwijl mensen die andere strategieën hanteren zich beter aan hun plan kunnen houden als er sprake is van een turbulente markt.

“Ons onderzoek leert dat hoe meer een investeerder verdient, hoe meer vertrouwen ze hebben in het vasthouden aan hun investeringsstrategie”, aldus de onderzoekers van. Kraken.

Bijna 63% van de mensen met inkomens van boven de 100.000 dollar zegt dat zij een “heel sterk” vermogen bezitten om zich aan een handelsplan vast te houden. Zelfs als de markt een stuk volatieler wordt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ruime meerderheid crypto-investeerders kiest voor DCA-strategie verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!