Ripple, XRP

XRP behoort tot de grote namen in de cryptowereld. Met een totale marktkapitalisatie van ruim $30 miljard staat het op de zevende plek in de ranglijst. De onbetwiste leider blijft Bitcoin (BTC), met een marktkapitalisatie van $1.235 miljard.

Volgens Matt Hamilton, voormalig directeur van RippleX, heeft XRP echter de potentie om Bitcoin in te halen, zo verklaarde hij in een recent interview.

Geschikt voor grootschalig gebruik

Hamilton benadrukt dat XRP, in tegenstelling tot BTC, veel beter geschikt is voor grootschalig gebruik vanwege de betere schaalbaarheid, lagere transactiekosten en de mogelijkheid om aanzienlijk meer transacties per seconde te verwerken. Waar Bitcoin slechts 7 tot 10 transacties per seconde kan verwerken, biedt XRP een capaciteit van maar liefst 3.400 transacties per seconde.

Bitcoin zou volgens Hamilton aanvullende systemen zoals Layer-2 (L2) oplossingen nodig hebben om op te schalen. Deze systemen kunnen echter de fundamentele principes van Bitcoin ondermijnen, waarschuwt hij. XRP daarentegen is van meet af aan ontworpen voor grootschalige toepassingen en kan dit zonder dergelijke compromissen.

Lagere kosten

Daarnaast wijst Hamilton op de kostenvoordelen van XRP. Terwijl de kosten van Bitcoin-transacties blijven stijgen door het toenemende energieverbruik van miners, biedt XRP een veel goedkoper alternatief. De gemiddelde transactiekosten op het Ripple-netwerk liggen rond de $0,0002 per transactie, wat het aantrekkelijker maakt voor grootschalig gebruik.

XRP koersverwachtingen

Crypto-analist ModernInvest sluit zich aan bij Hamilton’s visie. Hij voorspelt dat de volgende bull run XRP naar recordhoogtes zal stuwen, met een koersdoel van $20, wat een stijging van 3.673% zou betekenen ten opzichte van de huidige waarde. De analist wijst op verschillende factoren die de waarde van XRP kunnen aandrijven, waaronder de introductie van Ripple’s stablecoin RLUSD en het burn-mechanisme van het netwerk.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!