crypto crash, prijs crash

De populaire analist Justin Bennett voorziet grote liquidaties voordat Bitcoin echt aan zijn koersstijgingen begint. Hij denkt dan ook dat bepaalde bulls het nog wel eventjes moeilijk gaan krijgen voordat Bitcoin de weg naar nieuwe all-time highs inzet.

Liquidaties op komst?

Er is vaak sprake van liquidaties als mensen in grote getale met geleend geld spelen, en de Bitcoin koers vervolgens de andere kant op begint te bewegen. Als jij een lening afsluit om Bitcoin te kopen, en de koers daalt vervolgens 20%, dan is dat wel even schrikken natuurlijk.

Precies dat is wat Justin Bennett nu voor een grote groep bulls lijkt te voorspellen. In het geval van een liquidatie moeten zij dan hun Bitcoin verkopen om aan de schulden te voldoen.

Zodoende kan de koers een nog hardere tik omlaag krijgen.

Op basis van de huidige verdeling van de liquiditeit verwacht Bennett een koersval van Bitcoin naar 57.000 dollar en misschien nog wel verder.

“De omvang van de Bitcoin long-liquidaties op 57.000 dollar is veel groter dan de shorts die geliquideerd werden op 63.000 dollar. Het zou zonde zijn als Bitcoin deze er nog uit tikt voordat de echte stijgingen beginnen. Zeker omdat ik opnieuw een idioot ben door te suggereren dat we in de range blijven, waar de markt de afgelopen zeven maanden al doorbracht”, aldus Bennett.

Eventjes liquiditeit ophalen?

Binnen de technische analyse noemen ze dergelijke dalingen “liquiditeit ophalen.” De liquiditeit zou volgens Bennett dus rond de koers van 57.000 dollar liggen. Daarna ziet hij op basis van zijn grafiek wel een kans voor Bitcoin om te herstellen en weer op te klimmen.

Eind september voorspelde hij namelijk wel dat een daling naar 57.000 dollar zou worden gevolgd door een grote rally naar 70.000 dollar. Op het moment van schrijven is daar nog geen sprake van, maar heeft Bitcoin het wel moeilijk op het niveau van 62.000 dollar.

Wat dat betreft zullen er steeds meer bulls zijn die de hoop opgeven en dat kan mogelijk de bears weer de overhand geven in de markt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin-liquidaties op komst: Analist voorziet scherpe daling naar $57.000 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!