Tom Lee van Fundstrat verwacht dat aandelen de komende maanden richting nieuwe all-time highs gaan. In een nieuw interview met CNBC zegt Lee dat er drie factoren zijn die wijzen op een S&P 500 bullmarkt tot ver in 2025, en dat is ook bullish voor Bitcoin.

Bullish over 2025

“Bullmarkten worden ondersteund door sterke fundamentele ontwikkelingen. En dit is een geval waarin niet alleen de economie extreem hoge rentes overleefde, maar de Amerikaanse centrale bank ook nog eens is begonnen met het verlagen van de rente.

Daar komt bij dat China een economie is die tegenvallende resultaten produceerde, maar nu wordt gesteund met stimuleringsmaatregelen en ogenschijnlijk ‘bazooka-beleid’ door de overheid en centrale bank.

Als laatste staat er veel geld aan de zijlijnen. Dus ik denk dat we daarmee te maken hebben met een formule die gunstig is voor aandelen de komende drie tot 12 maanden, en dat is waarom we aan het einde van 2024 weleens veel hoger dan 5.700 kunnen staan”, aldus Tom Lee.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Met “hoger dan 5.700” doelt hij op de S&P 500, de Amerikaanse aandelenindex, die momenteel rond die koers handelt. “Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is”, zo vertelt de analist tijdens een optreden bij CNBC.

Is dat goed voor Bitcoin?

In principe is dit allemaal goed nieuws voor Bitcoin, omdat de digitale munt veelal synchroon handelt aan de S&P 500. Investeerders behandelen Bitcoin op dit moment veelal als een zogenoemde risico-assets.

Dat wil zeggen dat Bitcoin voor veel investeerders een asset is die ze aan hun portfolio toevoegen als er een gunstig klimaat is voor het nemen van risico.

Daarvan is sprake als de economie goed functioneert, de rentes dalen of relatief laag zijn, banken niet moeilijk doen over het verstrekken van krediet en er steeds meer geld in het financiële systeem sijpelt.

Al die factoren zijn aanwezig, of lijken in ieder geval langzaam weer aanwezig te komen, waardoor Tom Lee dus heel bullish is over de maanden die voor ons liggen.

The post Tom Lee voorspelt Bitcoin bullmarkt tot ver in 2025 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!