Ripple, xrp

Op 8 oktober heeft ETF-uitgever Canary Capital een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Ripple (XRP) ETF, zo meldt Bloomberg. Dit is de tweede aanvraag voor een XRP ETF in slechts twee weken, nadat Bitwise op 30 september al een aanvraag indiende voor het Bitwise XRP ETF Trust.

Kwestie van tijd?

Bloomberg-analist Eric Balchunas gaf aan niet bekend te zijn met Canary Capital, dat hij beschreef als “een nieuwkomer” op de ETF-markt. Nate Geraci, president van ETF Store, is echter optimistisch over de kansen op goedkeuring. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd voordat een XRP ETF wordt goedgekeurd.

Geraci suggereert dat een politieke verandering dit proces zou kunnen versnellen, maar voegde toe dat een goedkeuring onder de huidige Democratische regering nog wel even kan duren: “Zonder verandering in het bestuur duurt het langer.”

Het huidige beleid van de SEC vormt al jaren een obstakel voor de ontwikkeling van de Amerikaanse cryptosector. SEC-voorzitter Gary Gensler is bekend om zijn kritische houding tegenover de cryptowereld. Mocht Donald Trump echter de presidentsverkiezingen in november winnen, dan is er een grote kans dat Gensler zal worden vervangen. Canary Capital lijkt ook te anticiperen op een mogelijke wisseling van de wacht.

“We zien bemoedigende tekenen van een progressiever regelgevingsklimaat, gecombineerd met een toenemende vraag van investeerders naar geavanceerde toegang tot cryptocurrencies buiten Bitcoin en Ethereum. Met name tokens zoals XRP, die toegang bieden tot enterprise-grade blockchainoplossingen,” aldus een woordvoerder van Canary Capital.

Robinhood-directeur Dan Gallagher wordt genoemd als een voorname kandidaat om de leiding van de SEC op zich te nemen als Trump wint. Gallagher staat bekend om zijn pro-crypto houding, wat de kans op goedkeuring van crypto-ETF’s aanzienlijk zou vergroten.

XRP blijft kwakkelen

Ondanks het enthousiasme in de cryptowereld over de aanvraag van Canary Capital, bleef een reactie van de XRP-koers uit. Na een hoogtepunt van ongeveer $0,65 eind vorige maand, daalde de koers flink naar $0,51. Tot op heden heeft XRP moeite om momentum te vinden. Op het moment van schrijven staat XRP op $0,53.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse blijft echter optimistisch en beschouwt de lancering van een XRP ETF als een kwestie van tijd. Toch lijkt een duidelijke overwinning in de juridische strijd met de SEC noodzakelijk om de prijs van XRP naar nieuwe hoogten te stuwen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Nieuwe aanvraag voor Ripple (XRP) ETF: Komt de goedkeuring dichterbij? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!