bitcoin crash, grey

De pseudonieme analist Bluntz zegt dat Bitcoin er op de korte termijn bearish uitziet. Tot die conclusie kwam Bluntz nadat Bitcoin er niet in slaagde om boven het 0,618 Fibonacci-niveau uit te komen.

Bearish over Bitcoin

Handelaren gebruiken Fibonacci-niveaus om potentiële steun en weerstandsniveaus te bepalen. “Mijn gevoel vertelt met dat de pump van eerder deze week een valstrik was. Ik heb vandaag maar eens goed gekeken naar de DXY (Amerikaanse dollar) en ES (S&P 500 E-mini futures) en gaf mezelf een reality check. Die zijn allebei bullish, terwijl Bitcoin is afgewezen”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 60.900 dollar en dus onder de 61.000 dollar. Wat dat betreft gaat het echt eventjes minder met de digitale munt en zijn de bears nog steeds in controle.

Waar en wanneer dat gaat veranderen blijft op dit moment gokken, maar echt goed ziet het er allemaal nog niet uit voor Bitcoin. Om weer bullish te worden moeten we blijkbaar echt over de 70.000 dollar heen.

De stijgingen naar 65.000 dollar en zelfs 66.000 dollar waren niet voldoende om het sentiment significant te verbeteren op de markt.

Sterke Amerikaanse dollar

Volgens Bluntz zien we Bitcoin terugvallen nadat de Amerikaanse dollar (DXY) tekenen van kracht laat zien. Hij deelt ook een grafiek waarin we. zien dat de DXY een bullish divergence bevestigde op de weekgrafiek.

Dat geeft volgens hem aan dat de DXY klaar is voor verdere stijgingen.

Dat zou best kunnen, want de laatste tijd daalde de Amerikaanse dollar behoorlijk stevig. Ook ten opzichte van onze euro verloor de Amerikaanse dollar een hoop terrein.

Die verliezen zou het nu gedeeltelijk goed kunnen maken. We moeten niet vergeten dat het om de wereldreservemunt gaat en dat de Amerikaanse economie er momenteel best goed voorstaat.

Amerika lijkt meer ruimte te hebben om de rente op het verhoogde niveau te houden dan de Europese Centrale Bank bijvoorbeeld. Onder andere hierdoor is Bluntz wat pessimistisch op de korte termijn over Bitcoin.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bluntz: Bitcoin’s laatste rally kan een valstrik zijn verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!