Ethereum ETHER

Een whale die in 2014 aan de Initial Coin Offering (ICO) van Ethereum meedeed, heeft volgens de geruchten voor meer dan 113 miljoen dollar aan ETH gedumpt de afgelopen weken. Blockchain-bedrijf Loononchain merkt op dat de whale op maandag nog 5.000 Ethereum richting Kraken stuurde. Die munten zijn tegen de huidige koersen goed voor ongeveer 12 miljoen dollar.

Whale verkoopt voor $113,2 miljoen aan Ethereum

Sinds 22 september verkocht de whale al 45.000 Ethereum voor ongeveer 113,2 miljoen dollar. Na die verkopen bezit de whale nog 94.500 Ethereum ter waarde van 230,2 miljoen dollar. Dat zijn bedragen waar je families generatieslang mee kunt ondersteunen.

Maar de whale in kwestie lijkt het vertrouwen in Ethereum dus een beetje te verliezen.

Het meest bizarre is echter voor welke prijs de Ethers in 2014 gekocht waren door de whale. De deelnemer aan de ICO betaalde namelijk 46.500 dollar voor 150.000 Ethereum. Daarmee was de gemiddelde inkoopkoers van de whale dus 0,31 dollar.

Met de gemiddelde verkoopkoers van 2.516 dollar per Ethereum verdiende de whale dus een rendement van 811.513% op zijn munten.

Dit lijkt makkelijk verdienen, maar is het niet

Het lijkt wellicht of deze whale makkelijk verdiende en zelfs een beetje geluk heeft gehad. Dat laatste kunnen we niet helemaal ontkennen, maar echt makkelijk zal het niet geweest zijn om deze munten allemaal zo lang vast te houden.

Als je op 0,31 dollar koopt en de koers stijgt naar 10 dollar per munt. Dan moet je al sterk in je schoenen staan of heel overtuigd zijn om niet te verkopen.

Ook heeft hij na de enorme run van bijvoorbeeld 2017/2018 zijn Ethereum grotendeels aangehouden. Dat is op zich ook al bijzonder, omdat we daarna een hele pittige bearmarkt zagen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor 2022.

Wat dat betreft heeft deze whale ongetwijfeld stalen zenuwen of een heel dik investeringsportfolio, dat niet alleen maar gebouwd is op Ethereum of crypto.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ethereum-whale dumpt voor $113 miljoen aan ETH: Vertrouwen verloren? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!