Donald Trump is bezig met een nieuw crypto-project, genaamd World Liberty Financial, dat gisteren een voorstel heeft ingediend bij Aave. In het voorstel geeft World Liberty Financial aan dat het platform op Aave v3 op de Ethereum-blockchain gebouwd wil worden.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Wat heeft Aave hier aan?

World Liberty Financial wil Aave gebruiken als de technische motor achter hun eigen systeem. Als onderdeel van de deal krijgt AaveDAO – de groep Aave-gebruikers die de regels van het protocol bepalen – 20% van de opbrengsten en 7% van de WLFI-governance tokens.

WLFI is de cryptomunt van World Liberty Financial waarmee gebruikers inspraak hebben in beslissingen rondom het platform.

Het project zegt dat het draaien op Aave kan helpen om de liquiditeit (het beschikbare geld) te vergroten voor stablecoins, Ether en Wrapped Bitcoin. Dit betekent dat er meer ruimte komt om deze munten uit te lenen of ermee te handelen, wat zowel Aave als World Liberty Financial ten goede zou moeten komen.

Verdelen van de inkomsten

In eerste instantie wil World Liberty Financial dat gebruikers Ether, WBTC en stablecoins zoals USDC kunnen storten. Het plan is om het systeem van Aave te gebruiken voor de inkomstenverdeling, waarbij alles wordt geregeld via een slim contract, een soort automatisch digitaal contract zonder tussenpersonen.

De gebruikers van AaveDAO kunnen nu over dit voorstel praten en er later op stemmen. Tegelijkertijd moeten ook de houders van WLFI-tokens, die World Liberty Financial besturen, hun goedkeuring geven.

Als dit lukt, wil het project uitbreiden naar andere systemen, zoals Scroll, een extra laag op de Ethereum-blockchain die snellere transacties mogelijk maakt.

Hoewel er steeds meer details naar buiten komen, blijft veel rond het project nog vaag. Eerder had Trump in cryptische berichten gehint naar World Liberty Financial, en het lijkt erop dat het platform vooral inzet op stablecoins die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar.

The post Donald Trump kiest Aave op Ethereum voor zijn eigen cryptoproject appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!