crash

Bitcoin (BTC) heeft gisteren een belangrijk steunniveau van $62.000 doorbroken, wat resulteerde in een daling naar $60.400. Deze val heeft veel kortetermijnhouders in de rode cijfers gebracht, waardoor paniekverkopen de markt heeft overspoeld. De Bitcoin koers zal zich nu moeten herpakken tot ten minste $61.600 om weer wat lucht te kunnen krijgen. 

BTC-kortetermijnhouders in het rood

Bitcoin-houders kunnen worden verdeeld in twee verschillende categorieën: kortetermijnhouders en langetermijnhouders. De kortetermijnhouders bezitten hun munten minder dan 155 dagen en reageren sneller op marktfluctuaties, vaak door snel te verkopen bij verlies. Dit zijn vaak de onervaren investeerders die hun emoties nog niet onder controle kunnen houden.

CryptoQuant-analist Burak Kesmeci merkte gisteren op dat de kortetermijnhouders die hun munten 1 tot 3 maanden bezitten, gemiddeld $61.633 hebben betaald. Hij legt uit dat bij een prijsdaling onder deze grens ‘’het geduld van Bitcoin-investeerders serieus wordt getest’’.

Inmiddels zijn we een dag verder en heeft bitcoin de gevreesde daling gemaakt. Dit betekent dat de meeste van deze kortetermijnhouders nu in het rood staan, waardoor de verkoopdruk flink is opgevoerd. De bulls zullen nu alles op alles moeten zetten om snel tot $61.633 te stijgen.

De volgende stap zou het heroveren van $64.459 zijn. Dit is namelijk de gemiddelde kostprijs van de kortetermijnhouders met Bitcoins tussen de 3 en 6 maanden oud. Dit zal nog een hele klus zijn, omdat hier ook een sterk weerstandsniveau ligt. Dat hebben de bulls eerder deze week al gemerkt.

Crypto-analist stelt Bitcoiners gerust

In cryptojargon staat oktober bekend als ‘Uptober’, vanwege het historisch sterke rendement voor Bitcoin. Sinds 2013 behaalde Bitcoin gemiddeld meer dan 20% winst in deze maand, met slechts twee verliesjaren. Dit jaar heeft Bitcoin zijn reputatie nog niet waargemaakt, aangezien de Bitcoin koers ongeveer 4% lager staat dan waar oktober mee begon.

Niet alleen oktober, maar het gehele vierde kwartaal heeft in het verleden vaak goed uitgepakt voor Bitcoin. Analist Timothy Peterson liet gisteren echter weten dat Bitcoin wel vaker een stroeve start heeft van het vierde kwartaal:

‘’De eerste 10 dagen van oktober zeggen niets over hoe het 4e kwartaal zal verlopen.  Na 10 oktober is het mediane rendement +51%.’’

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin moet $61.600 heroveren om paniekverkopen te stoppen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!