Een veel gevolgde cryptocurrency-analist, die bekendstaat om het voorspellen van Bitcoin (BTC) bodems, heeft onlangs zijn volgers gewaarschuwd dat de Bitcoin koersstijging van begin deze week een bull trap zou kunnen zijn.

Pseudonieme analist Bluntz vertelde zijn 279.800 volgers op het socialemediaplatform X dat de Bitcoin koers er op korte termijn bearish uitziet nadat het er niet in slaagde om boven het Fibonacci-niveau van 0,618 te stijgen. Traders gebruiken Fibonacci-niveaus om potentiële support- en resistance-niveaus te identificeren. Bluntz zei hierover het volgende:

“Mijn onderbuikgevoel zegt me dat deze crypto-pumps van begin deze week een valkuil kunnen zijn geweest.

Ik heb vandaag goed gekeken naar DXY en ES (S&P 500 E-mini futures) en mezelf een beetje een reality check gegeven.

Wekelijkse divs op beide werden bevestigd en BTC heeft tot nu toe de 0,618 Fib afgewezen.”

Volgens Bluntz komt de terugval van Bitcoin doordat de Amerikaanse dollarindex (DYX), die de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van een mandje van belangrijke fiatvaluta’s volgt, tekenen van kracht vertoont. Hij deelde een grafiek die suggereert dat de DXY een bullish divergentie op de wekelijkse grafiek heeft bevestigd, wat aangeeft dat de Amerikaanse dollar klaar is voor rally’s.

Ondertussen zei Bluntz dat de S&P 500 een bearish divergentie afdrukt – een mogelijk omkeersignaal.

De DXY is historisch gezien omgekeerd gecorreleerd met de bewegingen van risicovolle activa. Wanneer de DXY sterk is, suggereert dit dat beleggers activa zoals Bitcoin en aandelen van de hand doen ten gunste van de Amerikaanse dollar.

Het bericht De recente Bitcoin stijging was een bull trap, aldus analist verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!