Donald Trump’s crypto-project, World Liberty Financial (WLF), heeft een bestuursvoorstel ingediend om een nieuwe versie van hun dienst te bouwen op Aave, een bekend gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol. Het voorstel, ingediend op 9 oktober, beschrijft hun plan om een Aave V3-instantie te lanceren op het Ethereum-netwerk. Aave zal daarbij dienen als de technische infrastructuur voor het platform, terwijl WLF zich richt op het aanbieden van leningen en liquiditeit.

Het voorstel van World Liberty Financial

World Liberty Financial wil zich voornamelijk richten op het verstrekken van liquiditeit in stablecoins, zoals USD Coin (USDC) en Tether (USDT), naast Ethereum (ETH) en Wrapped Bitcoin (WBTC). Gebruikers kunnen deze activa storten op het platform, wat hen toegang geeft tot diverse leen- en uitleendiensten. Dit initiatief is bedoeld om niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van het WLF-platform te verbeteren, maar ook om bij te dragen aan de groei van het aantal gebruikers van het Aave-protocol. WLF benadrukt dat hun platform gemakkelijker te gebruiken moet zijn dan andere DeFi-oplossingen, met de nadruk op toegankelijkheid en eenvoud.

In ruil voor de ondersteuning van de Aave-gemeenschap biedt WLF de Aave DAO, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van het Aave-protocol, 20% van de kosten die het platform genereert. Daarnaast zullen ze ongeveer 7% van hun eigen bestuurs-token, WLFI, aanbieden aan de Aave DAO. Hiermee hoopt WLF dat Aave DAO actief zal deelnemen aan hun bestuursprocessen, zoals liquiditeitsmining en het promoten van decentralisatie op het platform.

Technische details

Het voorstel bevat ook technische details, zoals het gebruik van dezelfde reservefactor-systemen als die van de hoofdversie van Aave, en de implementatie van een trustless smart contract voor een eerlijke verdeling van inkomsten. WLF geeft aan dat ze van plan zijn om activa te ondersteunen die mogelijk niet beschikbaar zijn op het Ethereum-mainnet, en willen hierbij hun sterke banden met traditionele financiële instellingen en institutionele investeerders benutten.

Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door zowel de Aave DAO als de WLF-gemeenschap. In een bericht op X, verklaarde WLF dat ze voor Aave hebben gekozen vanwege hun sterke reputatie op het gebied van lenen en lenden, hun veiligheidssystemen en hun succesvolle trackrecord. Verder maakte WLF bekend dat ze binnenkort ook van plan zijn te bouwen op het Scroll Network.

WorldlibertyFI / X

Donald Trump lanceerde WLF op 16 september met de belofte om van Amerika de “crypto-hoofdstad van de wereld” te maken.

Het bericht World Liberty Financial wil op Aave gaan bouwen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!