Bitcoin zag er sterk uit toen hij bij 64.000 dollar aankwam, maar dit bleek maar van korte duur. De munt is de afgelopen drie dagen weer met een daling bezig. Hierdoor lijkt BTC weer bijna voorbij zijn vorige laagtepunt te dalen. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

Om een goed beeld te krijgen van de koers en zijn belangrijkste prijslevels, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een groot deel van de koersgeschiedenis kunnen zien.

De rode zones zijn de sterkste prijslevels op dit moment. Bitcoin verandert bijna elke keer van richting als het hier aankomt. Het is daarom goed om deze levels helder te hebben, mocht de prijs hier ooit terugkomen. Bij beide zones zal de koers (na zo’n daling) waarschijnlijk weer een opleving krijgen.

Dan zien we hierboven ook nog de trend van Bitcoin, die voor zeer lange tijd neerwaarts is geweest. Zoals je kan zien beweegt de munt sinds maart van dit jaar naar beneden. Hierbij maakt de trend steeds lagere hoogtes en lagere laagtes – totdat BTC onlangs naar 66.500 dollar steeg.

Zoals aangegeven met de groene boogjes, maakte de munt daarmee een hoger hoogtepunt. Dit was de eerste sinds langere tijd. En als dat nog niet mooi genoeg was, werd dit ook opgevolgd door een hoger laagtepunt (ook te zien met groene boogje).

De koers op korte termijn

Om dit verder te analyseren, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle niet voor 24, maar voor 4 uur. Op die manier zien we beter hoe de prijs zich manoeuvreert op de korte termijn.

Zoals we al vertelden beweegt de munt weer omhoog met hogere hoogtes en hogere laagtes. Hierdoor lijkt de Bitcoin de juiste kant op te willen naar het volgende hoogtepunt van 70.000 dollar, maar daarvoor moet de koers zich nu wel sterk houden.

Het lijkt er namelijk op dat de munt zijn opwaartse trend weer kan breken als de prijs niet snel omkeert. Zoals te zien in de grafiek beweegt de munt steeds dichter naar zijn vorige laagtepunt van 59.800 dollar. Het is daarom eventjes afwachten.

Een break zal waarschijnlijk zorgen dat de munt terugvalt naar het rode level op 58.000 dollar, maar als BTC stijgt, bereiken we wellicht weer nieuwe hoogtes. blijf de grafiek en de trend daarom goed in de gaten houden.

The post Koers analyse: Bitcoin mag niet onder deze prijs komen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!