De bekende crypto-onderzoeker ZachXBT heeft, naar verluidt, zojuist de 11 Ethereum– en Solana-wallets van memecoin-enthousiast Murad Mahmudov exposed. Volgens ZachXBT bevatten deze wallets meer dan $24 miljoen aan tokens.

In een bericht op X claimt de onchain-onderzoeker dat hij de wallets aan Mahmudov kon koppelen omdat ze “van dezelfde bron op Ethereum worden gefinancierd” en “de holdings overeenkomen met wat hij publiekelijk deelt.” ZachXBT zegt dat hij deze informatie naar buiten heeft gebracht zodat de community Mahmudovs toekomstige activiteiten kan monitoren.

“Murad doet zeer gewaagde voorspellingen over microcap-memecoins aan duizenden volgers, terwijl hij de voorraad van deze munten beheert,” aldus ZachXBT in een vervolgpost. Hij benadrukt dat mensen beter geïnformeerde keuzes moeten kunnen maken over de munten die ze kopen.

Een specifiek voorbeeld dat ZachXBT aanhaalt, is de aankoop van $449.886 aan MINI-tokens op 16 juli. Dit gebeurde slechts een uur voordat Mahmudov op X aankondigde dat hij 1% van de totale voorraad had verworven.

De wallets die ZachXBT aan Mahmudov toeschrijft, vertonen volgens hem ook consistent gebruik van deBridge voor Solana-adressen en een financieringsbron die “direct verbonden” is met een teamadres van STFX, een DeFi-/SocialFi-platform voor vermogensbeheer waarin Mahmudov investeert.

Mahmudov, die voorheen CIO was van Adaptive Capital, heeft sinds het instorten van het hedgefonds in maart 2020 een aanzienlijke aanhang opgebouwd op X. Hij staat bekend om zijn voorspellingen over memecoins en deelt regelmatig zijn topkeuzes met zijn volgers.

ZachXBT heeft echter eerder al zijn zorgen geuit over Mahmudovs aanpak en beschuldigde hem ervan zijn volgers te manipuleren door munten te promoten, zonder echte kennis van de markt te hebben.

De reacties op ZachXBT’s onthulling waren gemengd. Sommige mensen uitten hun bezorgdheid dat het ‘exposen’ van Mahmudovs wallets gevaarlijk kan zijn, gezien de waarde van de activa. Anderen prezen de transparantie, aangezien blockchain-gegevens in principe openbaar zijn. Sommigen suggereren zelfs dat, als de wallets inderdaad van Mahmudov zijn, dit juist zou kunnen bevestigen dat hij echt in memecoins investeert en niet alleen zijn volgers probeert te beïnvloeden.

Het bericht $24 miljoen aan memecoins van Murad Mahmudov exposed door ZachXBT verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!