schiff

Het lijkt erop dat de Amerikaanse regering binnenkort een deel van de beruchte Silk Road Bitcoins zal verkopen. Opvallend genoeg mengde Peter Schiff, bekend econoom en uitgesproken criticus van Bitcoin, zich op 9 oktober in het debat over deze verwachte verkoop.

Hij suggereerde dat Michael Saylor, de voormalige CEO van MicroStrategy, deze BTC zou moeten kopen. Hoe serieus deze opmerking bedoeld is, valt echter te betwijfelen.

Schiff haalt uit naar Saylor

De Amerikaanse overheid is van plan de Silk Road Bitcoins, met een waarde van ongeveer $4,3 miljard, te verkopen nadat het Hooggerechtshof hiervoor groen licht heeft gegeven. Schiff, medeoprichter van Echelon Wealth en een fervent Bitcoin-scepticus, greep de gelegenheid aan om een sarcastische opmerking te maken richting Michael Saylor.

Via X stelde hij voor dat Saylor 4,3 miljard dollar zou moeten lenen om de aangeboden Silk Road Bitcoins te kopen. Schiff voegde er schamper aan toe: “Soms doet de overheid toch iets verstandigs,” waarmee hij Saylor’s gewaagde Bitcoin-strategie bekritiseerde.

MicroStrategy, onder leiding van Saylor, heeft sinds 2020 miljarden dollars in Bitcoin geïnvesteerd. In september kocht het bedrijf nog eens 7.420 BTC, waarmee het totale bezit op 252.220 BTC komt, met een huidige waarde van ongeveer $16 miljard. Volgens Schiff is deze strategie echter pure waanzin. Hij heeft zich vaker kritisch uitgelaten over Saylor’s aanpak en blijft bij zijn standpunt dat de waarde van Bitcoin te speculatief en onbetrouwbaar is.

Schiff’s bericht op sociale media trok zowel instemming als kritiek. Toch lijkt de kans klein dat Schiff zijn standpunt over Bitcoin zal veranderen. Hij blijft erbij dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. In een scherpe reactie op de kritiek zei hij: “Het mist de belangrijkste eigenschap: echte waarde.” Zijn opmerking leidde tot verdere reacties, waaronder die van Tommy Carver, die benadrukte dat de markt Bitcoin momenteel waardeert op meer dan $62.000 per munt.

Goud versus Bitcoin

Deze online confrontatie weerspiegelt de voortdurende ideologische kloof tussen voorstanders van traditioneel goud en aanhangers van Bitcoin. Schiff blijft bij zijn overtuiging dat goud superieur is vanwege zijn tastbare waarde, terwijl hij Bitcoin ziet als een speculatieve hype.

Schiff, een trouw voorstander van goud, stelt ook dat de aandacht voor Bitcoin afleidt van de fouten in het beleid van de Federal Reserve. Volgens hem zou goud veel meer aandacht moeten krijgen, zeker gezien de recente recordprestaties van de goudmarkt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Amerikaanse overheid bereidt verkoop van Silk Road Bitcoins voor, Peter Schiff haalt uit naar Michael Saylor verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!