China

Crypto-onderzoeker ‘FreeSamourai’ onthulde op X dat ongeveer 7.000 ETH, afkomstig van de PlusToken-inbeslagnames, naar beurzen is verplaatst. Deze tokens werden in 2020 door de Chinese overheid geconfisqueerd. Deze ontwikkeling voedt de vrees dat de Chinese overheid mogelijk een grote hoeveelheid ETH op de markt zal brengen.

De 7.000 tokens vertegenwoordigen slechts een klein deel van de in totaal 542.000 geconfisceerde ETH. FreeSamourai suggereert dat deze verplaatsing een voorbode kan zijn van een grotere verkoop, wat aanzienlijke druk op de ETH koers zou kunnen veroorzaken. De volledige voorraad ETH heeft momenteel een geschatte waarde van ongeveer $1,3 miljard.

Waar komen de ETH-tokens vandaan?

PlusToken begon in februari 2018 als een crypto-exchange en wallet in Zuid-Korea, en bood hoge rendementen aan voor het bewaren van crypto. Het bleek echter al snel een Ponzi-scheme te zijn. Voordat het platform in 2019 werd opgerold, had PlusToken een enorme hoeveelheid aan crypto in bezit, waaronder 194.000 BTC en 830.000 ETH.

In 2020 namen de Chinese autoriteiten $4,2 miljard aan activa in beslag en arresteerden meer dan 100 betrokkenen. De inbeslaggenomen crypto werd overgedragen aan Beijing Zhifan Technology, een Chinees bedrijf dat verantwoordelijk was voor de verkoop van deze activa, waarbij de opbrengsten werden teruggegeven aan de slachtoffers. Het grootste deel van de BTC is inmiddels verkocht, en volgens FreeSamourai wordt de ETH nu verkocht via een minder bekende exchange genaamd Bidesk.

Onduidelijkheden rond de ETH-verplaatsingen

In augustus beweerde blockchain-analysebedrijf Lookonchain dat er ongeveer 790.000 ETH werd verplaatst uit portefeuilles die gelinkt zijn aan PlusToken. Dit werd echter tegengesproken door de Chinese blockchain-analysebron EmberCN, die stelde dat de meeste ETH in 2021 al was verkocht. Sindsdien zijn er geen verdere updates van EmberCN over de laatste bewegingen van PlusToken’s ETH.

De geruchten over de mogelijke verkoop van de resterende ETH komen op een moment dat Ethereum al onder druk staat. De waarde van ETH is recent met 2% gedaald en schommelt nu rond de $2.400. Ethereum worstelt al twee maanden om de weerstand van $2.700 te doorbreken, terwijl het cruciale steunniveau rond de $2.200 ligt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Gaat China $1,3 miljard aan Ethereum verkopen? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!