Bitcoin (BTC) staat op het punt om mogelijk opnieuw de langetermijnbodems te testen voordat de markt volledig bullish wordt. Dit is de conclusie van analist Cole Garner in zijn meest recente analyse, gepubliceerd op 10 oktober.

De analist waarschuwt dat er een “capitulatie” op komst voor Bitcoin, wat zou kunnen leiden tot een scherpe daling voordat een herstel intreedt. Hoewel Bitcoin kan profiteren van mondiale liquiditeitstrends, gelooft Garner dat er eerst een schok zal komen die veel handelaren kan verrassen.

Een belangrijk punt in zijn analyse is de afnemende liquiditeit op de blockchain, wat volgens hem een negatieve invloed kan hebben op de prijsontwikkeling van Bitcoin. “De on-chain liquiditeit neemt af: ik ruik capitulatie,” vatte hij samen, en noemde dit een “veelvoorkomende voorwaarde voor een volledige bullmarkt.”

Garner ondersteunde zijn analyse met grafieken van de Liquid Vision-index, die de liquiditeit van centrale banken wereldwijd volgt. Volgens Garner begint de on-chain liquiditeit bij de centrale banken. “Liquid Vision is mijn lens. Het staat klaar voor een koopsignaal,” schreef hij. Hij voegde toe dat als China niet snel met een liquiditeitsimpuls komt, de Amerikaanse Federal Reserve of Japan mogelijk de volgende zijn om in te grijpen – maar hij benadrukte dat er eerst een verdere daling kan plaatsvinden.

Recentelijke beleidswijzigingen van de centrale banken van China en de Verenigde Staten kwamen ook aan bod in zijn analyse. Hoewel China vorige maand stimuleringsmaatregelen aankondigde, bleven handelaren in risicovolle activa deze week teleurgesteld nadat het land besloot verdere actie voorlopig uit te stellen.

Daarnaast wees Garner op de dalende hoeveelheid stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC) in de markt, wat de liquiditeit verder onder druk zou kunnen zetten.

Ondanks zijn waarschuwingen blijft Garner optimistisch over de lange termijn. “Range lows vóór $100k? Totaal facepalm,” grapte hij, maar hij benadrukte tegelijkertijd de positieve marktstructuur. “We hebben een hogere high bereikt. Bullish marktstructuur. Zelfs op de bodems tijdens piekangst blijft de structuur bullish.”

Hoewel er dus mogelijk kortetermijnverliezen kunnen optreden, blijft de langetermijnverwachting voor Bitcoin positief, aldus Garner.

Het bericht Bitcoin zal eerst bodems testen, voordat markt “full bull”-modus ingaat, aldus analist verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!