Solana, dat bekend staat om zijn innovatieve ‘proof-of-history’ consensusmechanisme en groeiende DeFi-ecosysteem, staat opnieuw in de schijnwerpers. Met een maandelijkse stijging van 10% richt Solana zijn pijlen op de psychologische grens van $150. Welke positieve signalen zijn er allemaal?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Groeiende dominantie in DeFi

Een belangrijke drijfveer achter Solana’s succes is de toenemende activiteit in de decentrale financiële sector (DeFi). Volgens data van DefiLlama heeft Solana’s wekelijkse DEX-volume dat van Ethereum overtroffen, met respectievelijk $9,112 miljard tegenover $9,094 miljard. Dit laat zien dat gebruikers Solana boven Ethereum verkiezen. Waarschijnlijk vanwege de lage kosten en snelle transacties.

Ryan Connor van Blockworks Research noemt dit “de meest interessante milestone in de cryptomarkten vandaag”, en benadrukt dat Solana voor het eerst Ethereum heeft overtroffen in DEX-volume over een periode van 30 dagen.

Potentiële groei bij Amerikaanse verkiezingen

Met een jaarlijkse winst van 534% behoort Solana al tot de best presterende cryptocurrencies. Financiële gigant Standard Chartered voorspelt nog meer potentieel, vooral als Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen wint. In dat scenario verwacht men dat Solana een 5-voudige sprong kan maken, terwijl voor Ethereum en Bitcoin een 4-voudige en 3-voudige stijging wordt voorspeld.

Maar ondanks het succes is er ook nog wat onvrede. De Solana-community reageerde recent fel op beweringen van Edward Snowden dat het netwerk te gecentraliseerd zou zijn. Dit laat de voortdurende discussies in de crypto industrie zien over de balans tussen schaalbaarheid en decentralisatie.

Vooruitzichten

Terwijl Solana blijft groeien en innoveren, kijken beleggers en enthousiastelingen met spanning naar de komende maanden. De verhoogde netwerkactiviteit, groeiende DeFi-dominantie en potentiële katalysatoren zoals de Amerikaanse verkiezingen maken Solana tot een van de meest interessante projecten om in de gaten te houden in de cryptowereld.

The post Solana is de topfavoriet als het gaat om DeFi, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!