Bitcoin (BTC) heeft deze week weer veerkracht getoond door boven de $60.000 te blijven, ondanks de flinke verkopen door grote holders (‘whales’) en gemengde signalen in de cryptomarkt.

Banner Bitcoin 1

Bijzondere week voor Bitcoin

De week begon met speculatie rond een HBO-documentaire die claimde de identiteit van Bitcoin’s mysterieuze bedenker te onthullen. Sommige analisten, waaronder de CEO van Cryptoquant, waarschuwden dat zo’n onthulling misschien wel negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor de markt.

En hij had gelijk. Woensdag zakte Bitcoin kort naar $58.900, het laagste punt in drie weken. Handelaren zagen dit echter als een koopkans, en de markt werd opnieuw bullish na de publicatie van het Amerikaanse inflatiecijfer (CPI). Dit rapport suggereerde dat de verwachte renteverlagingen door de Federal Reserve waarschijnlijk blijven, waardoor Bitcoin weer boven de $60.000 steeg.

Grote verkopen door whales

Ondanks het herstel van Bitcoin, zijn er toch een paar zorgwekkende signalen. Volgens data van Santiment, gedeeld door crypto-analist Ali Martinez, hebben Bitcoin-whales in de afgelopen 72 uur ongeveer 30.000 BTC verkocht of herverdeeld, met een totale waarde van $1,83 miljard.

Martinez merkte ook op dat er in 24 uur tijd $5,64 miljard aan gerealiseerde winsten in Bitcoin werden geregistreerd, wat wijst op aanzienlijke winstnemingen. Deze trend is al gaande sinds het begin van de maand, waarbij Bitcoin-miners in zes dagen tijd 2.364 BTC (ongeveer $143 miljoen) verkochten.

Institutionele activiteit

Institutionele activiteit lijkt een belangrijke rol te spelen in de recente marktbewegingen. Data van Coinbase toont een negatieve premium, wat duidt op sterke verkoopdruk van Amerikaanse instellingen. Analist Maartunn van CryptoQuant meldde dat de Coinbase Premium is gedaald tot -$41, wat wijst op aanzienlijke verkopen door institutionele spelers.

Optimisme op lange termijn

Ondanks deze schijnbare tegenwind blijven lange termijn marktanalisten optimistisch. Trader Tardigrade voorspelde een mogelijke stijging naar $200.000 voor Bitcoin, gebaseerd op grafiekpatronen die doen denken aan vorige bullmarkten.

Analist “CryptoDan” van CryptoQuant merkte op dat de huidige marktbeweging waarschijnlijk meer lijkt op de bullcycli van 2013 of 2020 dan op die van 2017. Hij benadrukte de potentiële positieve impact van wereldwijde renteverlagingen. Hij suggereerde dat, hoewel het tijd kan kosten voordat liquiditeit volledig de markt instroomt, prijzen vaak al bewegen in anticipatie op dergelijke veranderingen.

The post Bitcoin houdt stand boven $60.000 ondanks $1,83 miljard aan verkopen van whales appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!