Bitcoin whale

Het gaat even wat minder met de Bitcoin koers, maar daar maken de whales zich geen zorgen over. Zij zitten duidelijk in de accumulatie-modus en kochten over de afgelopen zes maanden 1,5 miljoen Bitcoin.

Bitcoin whales zijn bullish

Het lijkt erop dat Bitcoin whales geen tijd verspillen om hun blootstelling aan de digitale munt te vergroten. Sinds de all-time high van maart 2024 kochten zij gigantische hoeveelheden Bitcoin op uit de markt.

Axel Adler, analist bij CryptoQuant, analyseerde de kapitaalstromen en kwam tot de conclusie dat de wallets niet aan miners of gecentraliseerde beursplatformen toebehoren. “Er is 1,5 miljoen aan Bitcoin gekocht door whales met tenminste 1.000 Bitcoin over de afgelopen zes maanden”, aldus Axel Adler.

“Er valt hier niet veel over te discussiëren”, zo luidt het commentaar van de analist bij de grafiek.

Wel geeft hij toe dat kleinere whales, die minder dan 1.000 Bitcoin bezitten, netto-verkopers waren over diezelfde periode. Ook andere kleinere investeerders verkochten hun Bitcoin in diezelfde periode met een verlies.

Bitcoin-toeristen maken verlies

Uit de analyse van Axel Adler blijkt dat met name de zogenoemde Bitcoin-toeristen verlies maken op hun investeringen. Dat zijn mensen die voor het eerst, of na lange tijd weer instappen tijdens een explosieve koersstijging. In dit geval rondom de all-time high van maart 2024.

In vakjargon noemt men dergelijke investeerders short-term holders, en die hebben volgens Axel Adler hun Bitcoin met verlies verkocht op de beurzen.

Op basis van de bovenstaande grafiek zegt Axel Adler het volgende: “Over de afgelopen 24 uur werden er 24.100 Bitcoin met verlies verkocht.” Die Bitcoin werden volgens hem opgesnoept door grote whales.

Aan de andere kant van een verkooptransactie staat immers ook altijd een koper. Iemand die tegen de huidige koersen juist interesse heeft om in Bitcoin te stappen.

Volgens DarkFost, een collega van Axel Adler bij CryptoQuant, zijn er ook veel nieuwe whales ingestapt. “Nieuwe whales stappen de arena in en accumuleren stevig, terwijl ook bestaande whales hun posities uitbreiden.”

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Whales kopen 1,5 miljoen Bitcoin?! verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!