Cardano heeft er weleens beter voorgestaan. Het smart contract platform van oprichter Charles Hoskinson maakte met furore name tijdens de bullrun van 2017/2018. Daarna zakte het enthousiasme voor Cardano weg en kwam de munt in een “diepe depressie”, maar één analist blijft hoopvol.

Verse hoop voor Cardano?

Het gaat om de pseudonieme analist Ali Martinez, die gelooft dat nu weleens een goed moment kan zijn om meer Cardano te kopen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

“Cardano-investeerders lijken die in de depressie-fase van de marktcyclus te zitten, maar dat is vaak waar de kansen liggen. Nu verkopen is niet ideaal. In plaats daarvan kan het kopen van Cardano tijdens deze periode van pessimisme zich weleens uitbetalen”, aldus een optimistische Ali Martinez.

Tot die conclusie komt Ali Martinez op basis van de bovenstaande grafiek. Het gevaar is natuurlijk dat Cardano er nooit meer bovenop komt. Niemand kan jou immers garanderen dat er nog toekomstmuziek in de munt zit.

Dat hangt namelijk af van de mate waarin men Cardano in de toekomst zal gebruiken. Als de interessante toepassingen uitblijven en Cardano minder populair blijft dan alternatieven als Solana en Ethereum, is het lastig om een nieuwe bullrun te realiseren.

Op het moment van schrijven handelt de Cardano koers op 0,3457 dollar en staat het op plek 11 op CoinMarketCap.

89% gedaald vanaf de all-time high

Met die koers staat Cardano bijna 90% van zijn all-time high vandaan, in de negatieve zin van het woord. Het huidige koersrecord van Cardano werd in september 2021 bereikt en staat op 3,09 dollar. Dat zijn koersen die momenteel bijna onvoorstelbaar zijn voor het project.

Verder merkt Martinez op dat ook Ethereum op een “cruciaal punt” is aangekomen.

“Als Ethereum de steun op 2.300 dollar kan behouden, dan kan een nieuwe rally naar 6.000 dollar op de horizon komen. Maar als ETH dit niveau verliest, dan zou een daling naar 1.600 dollar weleens de volgende stap kunnen zijn”, zo ratelt Ali Martinez verder.

Dat zijn behoorlijk uiteenlopende koersen die de analist vooral baseert op een stukje technische analyse. Op de lange termijn draait het natuurlijk allemaal om het fundamentele verhaal; komen er nog toepassingen voor Ethereum die interessant zijn voor de massa.

De waarde moet immers ergens vandaan komen. Geloof jij daarin? Dan zou het een goede investering kunnen zijn. Zie je die toepassingen niet? Dan moet je wellicht andere assets overwegen.

The post Analist ziet kansen voor Cardano tijdens diepe depresse appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!