Cardano is de afgelopen dagen gezakt naar een koers van 0,33 dollar. Daar vond de munt ondersteuning om een klein beetje omhoog te veren. Wijst dit op een verdere stijging van ADA? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Cardano 1

De belangrijkste prijslevels

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we een uitgebreid beeld krijgen van de koersgeschiedenis. Hieronder zien we candles tot drie jaar oud zijn.

Op die manier worden er prijslevels duidelijk die vaker voor koersveranderingen hebben gezorgd. Deze zijn hierboven weergegeven als rode zones. Bijna elke keer als de prijs hier terugkomt, verandert de koers van richting. Het is daarom goed om deze prijslevels duidelijk te hebben, mocht de munt ooit zijn weg terug vinden.

Op dit moment wordt Cardano verhandeld voor een koers van 0,34 dollar. Daarmee beweegt de munt in het midden van de twee onderste zones. Het is dus nog even afwachten of de munt eerder naar het prijsniveau van 0,24 dollar daalt, of dat het toch een verdere stijging kan maken naar 0,40 dollar.

Pas als de munt bij een van deze levels aankomt, kunnen we meer zeggen over het koersverloop. Toch is er een klein teken dat de munt nu eerder omhoog wil dan omlaag. Dat heeft te maken met een positief patroon wat net onder de middelste zone gevormd wordt. En om dat beter te zien gaan we even kijken naar de dagelijkse grafiek.

Gaat ADA richting 0,40 dollar?

Hieronder staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een gedetailleerder beeld krijgen van de koers. Op die manier wordt het net genoemde patroon duidelijk. Het is een opwaartse driehoek die zich kenmerkt door steeds hoger wordende laagtepunten en gelijke hoogtes.

Het laat een beeld zien van kopers die steeds hoger inkopen, en verkopers die op een gelijke hoogte verkopen. Er worden steeds meer verkooporders gevuld rond 0,40 dollar, en met steeds hoger wordende laagtepunten lijkt het een kwestie van tijd voordat deze allemaal gevuld zijn. Dat zal een break van de horizontale zone als gevolg hebben.

Als de munt dit patroon uitspeelt (zoals gewoonlijk bij een opwaartse driehoek) is het niet gek als de munt binnenkort richting 0,40 dollar stijgt. En als het daar ook nog doorheen breekt, wordt niet alleen de groene zone doorbroken, maar ook de rode zone. Dit zal een zeer positief effect op de rest koers kunnen hebben.

Pas als de munt onder de diagonale lijn van de driehoek valt, en daarmee ook onder een vorig laagtepunt terecht komt, zal dat een verdere koersdaling tot gevolg hebben. Tot die tijd kunnen we dus een beetje positief blijven, dus blijf deze prijslevels en de rest van de koers goed in de gaten houden.

The post Koers analyse: komt er een stijging aan voor Cardano? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!