Het Amerikaanse financiële dienstenbedrijf Fidelity Investments heeft recentelijk een melding gemaakt van een datalek waarbij toegang werd verkregen tot de persoonlijke informatie van 77.000 klanten.

Op 9 oktober diende Fidelity Investments namelijk een datalekmelding in bij het kantoor van de procureur-generaal van Maine. Het crypto exchange-traded fund verklaarde dat het lek 77.099 van zijn klanten trof, van de in totaal 51,5 miljoen klanten die in de database van het bedrijf staan.

Een derde partij, die niet nader genoemd is, zou naar verluidt twee recent geopende klantenaccounts hebben gebruikt om ongeoorloofd toegang te krijgen tot de persoonlijke informatie van klanten. Het datalek vond plaats tussen 17 en 19 augustus.

Op 19 augustus ontdekte Fidelity het datalek en begon toen met het nemen van maatregelen om de ongeoorloofde toegang te beëindigen. Fidelity verklaarde het volgende in een brief aan de getroffen klanten:

“Er werd onmiddellijk een onderzoek gestart met hulp van externe veiligheidsexperts. De informatie die door de derde partij werd verkregen, had betrekking op een kleine groep van onze klanten. Let op, deze gebeurtenis heeft geen betrekking op toegang tot uw Fidelity-account(s).”

Fidelity verklaarde daarnaast dat het samen met “externe veiligheidsexperts” heeft gewerkt om de kwestie op te lossen. Ook biedt het bedrijf de getroffen klanten een gratis kredietbewakings- en identiteits-herstelservice van 24 maanden aan, zodat ze beter zijn uitgerust om het bedrijf te helpen “ongebruikelijke activiteiten die van invloed kunnen zijn op uw persoonlijke financiële situatie” op te sporen. Het financiële dienstbedrijf voegde hieraan het onderstaande aan toe:

“Het is altijd een goed idee om waakzaam te blijven voor frauduleuze activiteiten of identiteitsdiefstal door uw afschriften van uw financiële en andere accounts regelmatig te controleren, uw kredietrapporten te monitoren en verdachte activiteiten onmiddellijk te melden bij uw financiële instelling.”

Volgens de melding is dit het vierde datalek van Fidelity in het afgelopen jaar. Het financiële dienstenbedrijf heeft ervaring met drie andere datalekken, die plaatsvonden op 4 maart, 18 maart en 19 juli.

Fidelity ETF’s

Op 27 maart diende Fidelity een S-1-formulier in voor een spot Ethereum ETF, inclusief staking. Op basis van gegevens van Farside Investors heeft Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund sinds de lancering op 11 januari 2024 $9,8 miljard aan instroom verzameld.

Eerder deze maand noteerde Fidelity een record aan dagelijkse uitstroom omtrent de spot Ethereum ETF’s (FETH). Op 1 oktober was Fidelity namelijk verantwoordelijk voor maar liefst $25 miljoen van de uitstroom, waarbij het totaal op $48,6 lag. Desondanks blijft FETH het op één na grootste fonds met een totale investering van $453,5 miljoen.

Het bericht Fidelity opnieuw getroffen door grootschalige datalek verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!