crypto stijgt

Hoewel de cryptomarkt de afgelopen week overwegend stabiel bleef met slechts lichte dalingen of stijgingen, zijn er toch altijd projecten die eruit springen. Zelfs tijdens deze relatief saaie dagen hadden slimme beleggers aanzienlijke winsten kunnen boeken als ze in de juiste tokens hadden geïnvesteerd.

Dogwifhat (WIF)

Een van de grootste stijgers van de afgelopen week is Dogwifhat (WIF). Deze memecoin, die zijn thuisbasis heeft op de Solana (SOL)-blockchain, werd eind november 2023 gelanceerd. Net als zijn concurrenten Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), heeft ook Dogwifhat het Shiba Inu-hondenras als mascotte.

Ondanks dat het project nog geen jaar oud is, kunnen we WIF al beschouwen als een belangrijke speler in de cryptowereld. Met een marktkapitalisatie van $2,5 miljard staat de munt momenteel op de 40ste plaats in de ranglijst. De afgelopen week boekte de token een stijging van 16,3%, en sinds de lancering is de totale groei indrukwekkend: maar liefst 160.850%.

Uniswap (UNI)

Op de tweede plaats staat het bekende gedecentraliseerde financiële (DeFi) project Uniswap (UNI). Uniswap is een gedecentraliseerde crypto-exchange (DEX) die draait op de Ethereum (ETH)-blockchain. De exchange stelt gebruikers in staat om tokens te verhandelen zonder tussenkomst van een centrale partij, wat volledig aansluit bij de oorspronkelijke visie achter blockchaintechnologie: decentralisatie en zelfbestuur.

Uniswap is een gevestigde naam binnen de DeFi-sector en heeft een marktkapitalisatie van ruim $6 miljard, waarmee het op de 20ste plaats staat. De afgelopen week wist Uniswap indruk te maken met een stijging van bijna 20%, wat resulteerde in de hoogste waardering van de afgelopen drie maanden.

Popcat (POPCAT)

De grootste winnaar van de week is echter Popcat (POPCAT). Deze memecoin, die gebaseerd is op een kattenmeme, heeft de afgelopen tijd veel aandacht getrokken door zijn indrukwekkende prestaties. Popcat zag in december vorig jaar het levenslicht en heeft sindsdien een stormachtige groei doorgemaakt. Vier dagen geleden bereikte de token een nieuwe all-time high (ATH) van $1,47, waarmee het de 65ste plek in marktkapitalisatie veroverde.

Over de afgelopen week heeft Popcat een groei van maar liefst 25,8% laten zien, en over de afgelopen 30 dagen is de groei zelfs gestegen tot ruim 200%.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Deze 3 cryptomunten stijgen explosief: Dit is waarom verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!