Uit recent vrijgegeven documenten van de Federal Election Commission (FEC) blijkt dat Chris Larsen, medeoprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, een donatie van 1.754.815,29 XRP heeft gedaan aan de Harris-Walz 2024-presidentscampagne.

In september verduidelijkte een woordvoerder van Future Forward aan Cointelegraph dat de PAC cryptodonaties accepteerde, nadat er misleidende berichten opdoken dat de campagne zelf directe cryptobijdragen aannam. Tot oktober 2024 heeft Future Forward meer dan $200 miljoen aan donaties opgehaald, aldus de FEC.

Larsen, samen met 87 andere bedrijfsleiders, ondertekende in september een open brief waarin zij hun steun voor Harris uitspraken. In de brief stond: “Met Kamala Harris in het Witte Huis kunnen Amerikaanse bedrijven erop rekenen dat ze een president hebben die de bloei van nationale industrieën bevordert.” De brief benadrukte ook Harris’ positieve staat van dienst als het gaat om het stimuleren van bedrijfsinvesteringen in de Verenigde Staten.

Tegelijkertijd heeft een groep vooraanstaande figuren uit de crypto-industrie in september aangekondigd dat zij $100.000 zou inzamelen voor de Harris-campagne. Het doel hiervan was om Harris’ visie op het Amerikaanse beleid inzake digitale activa te beïnvloeden en haar af te laten wijken van de huidige, vijandige houding van de regering-Biden tegenover crypto.

Na aanhoudende druk vanuit de crypto-industrie brak Harris eindelijk haar stilzwijgen en gaf ze haar eerste officiële reactie over haar beleid ten aanzien van crypto. In een verklaring eind september zei haar campagne: “We zullen samenwerken om te investeren in het concurrentievermogen van Amerika en innoveren met technologieën zoals AI en digitale activa, terwijl we tegelijkertijd onze consumenten en investeerders beschermen.”

Hoewel de verklaring voor velen hoopvol klonk, kwam deze inhoudelijk sterk overeen met een eerder statement van de Biden-regering uit mei 2024. Harris’ standpunt leek dus nog steeds in lijn met het bestaande beleid, zonder duidelijke signalen van verandering.

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe deze donaties het cryptobeleid van de Harris-campagne zullen beïnvloeden, lijkt het erop dat de crypto-industrie steeds meer voet aan de grond krijgt in de Amerikaanse politieke arena. Of dit uiteindelijk tot een meer cryptovriendelijke benadering zal leiden onder een eventuele regering-Harris, blijft afwachten.

Het bericht Ripple’s medeoprichter doneert $1 miljoen in XRP aan campagne van Kamala Harris verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!