Worldcoin is vandaag 16% gestegen en dat werd tijd. Maandenlang was het een en al misère, maar dankzij twee ontwikkelingen lijkt de weg naar boven weer gevonden te zijn. De huidige waarde is 1,85 euro.

World Chain lancering komt dichterbij

Een van de belangrijkste redenen voor de stijging is de lancering van World Chain, een nieuw netwerk dat draait op de Ethereum-blockchain. World Chain is gebouwd om twee grote problemen van crypto aan te pakken: de hoge transactiekosten en de beperkte schaalbaarheid. Het doel is dat World Chain snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt, wat het aantrekkelijker maakt voor gebruikers.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

En dat lijkt goed te werken, want sinds de lancering zijn er al meer dan 6 miljoen transacties verwerkt. Daarnaast zijn er 1.200 accounts aangemaakt die ten minste één transactie hebben uitgevoerd. Dit laat zien dat er veel interesse is in het nieuwe netwerk.

Samenwerking met Dune

De tweede ontwikkeling die de koers omhoog stuwt, is de samenwerking met Dune, een platform voor data-analyse in de crypto-wereld. Samen willen ze ervoor zorgen dat alle gegevens op het Worldchain-netwerk transparant en toegankelijk zijn voor iedereen. Dit is belangrijk omdat het vertrouwen in crypto vaak samenhangt met hoe open en eerlijk de data zijn.

Dankzij deze samenwerking kunnen ontwikkelaars en gebruikers straks eenvoudig de prestaties van het netwerk inzien, zoals hoeveel transacties er worden gedaan en hoeveel gebruikers actief zijn. Volgens Remco Bloemen, hoofd Blockchain bij de Worldcoin Foundation, is het doel van Worldcoin altijd geweest om technologie in dienst te stellen van mensen, en deze samenwerking met Dune past daar perfect bij.

Sam Altman, medeoprichter van OpenAI (je weet wel, van ChatGPT), lanceerde Worldcoin, een project dat sinds de lancering niet zonder controverse is. Zo is Worldcoin in sommige landen verboden vanwege de inbreuk op privacy. World Chain is van plan om te linken met Worldcoin, de cryptocurrency, World ID en World App.

The post Crypto van de dag: Worldcoin stijgt 16% dankzij deze twee ontwikkelingen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!