Cyber Hacker

Amerikaanse federale aanklagers hebben 18 maanden gevangenisstraf geëist voor Heather Morgan, beter bekend als rapper “Razzlekhan”. Morgan wordt beschuldigd van het witwassen van 120.000 Bitcoin, die in 2016 gestolen zijn bij een hack van cryptobeurs Bitfinex. De waarde van de gestolen Bitcoin bedraagt momenteel ongeveer $7,2 miljard.

Mildere straf gevraagd wegens samenwerking

In een aanvraag van 9 oktober vroegen de aanklagers om een mildere straf voor Morgan. Ze benadrukten dat zij “substantiële hulp” heeft verleend tijdens de pleidooiovereenkomst van haarzelf en haar echtgenoot, Ilya Lichtenstein, in juli 2023. Daarnaast werd Morgan beschreven als een “deelnemer op lager niveau”, die slechts een “klein deel” van de gestolen fondsen heeft uitgegeven.

Schuld bekend aan witwassen en fraude

Morgan bekende in augustus 2023 schuldig te zijn aan witwas- en fraudebeschuldigingen. Ze hielp bij het witwassen van de gestolen Bitcoin, waarvan de waarde inmiddels fors is gestegen. Ondanks de vraag om een lichtere straf, riskeert Morgan nog steeds een maximale gevangenisstraf van 10 jaar.

Lichtenstein bekent schuld aan hack

Lichtenstein, de echtgenoot van Morgan, werd aanvankelijk alleen beschuldigd van witwassen, maar bekende later dat hij verantwoordelijk was voor de hack zelf. Hij riskeert nu een maximale gevangenisstraf van 20 jaar na schuld te hebben bekend aan één aanklacht van samenzwering tot witwassen.

Geavanceerde technieken en verborgen goud

De aanklagers onthulden dat Morgan aanvankelijk niet wist hoe Lichtenstein de 120.000 Bitcoin had verkregen, maar dat zij in 2020 op de hoogte werd gebracht van zijn betrokkenheid bij de hack. Vervolgens besloot ze hem te helpen bij het witwassen van de fondsen. Samen maakten ze gebruik van geavanceerde technieken, zoals niet-conforme cryptobeurzen, darknetmarkten en cryptomixers, om hun sporen te verdoezelen.

Morgan gebruikte een deel van de gestolen Bitcoin om fysieke gouden munten aan te schaffen, die ze vervolgens begroef op een geheime locatie. Deze locatie is inmiddels bekend bij de autoriteiten.

Teruggave crypto-activa aan Bitfinex

Naast de gevangenisstraf van 18 maanden voor Morgan, vragen de aanklagers dat de rechtbank haar opdraagt om de cryptoactiva uit de “Bitfinex Hack Wallet” terug te geven aan de cryptobeurs Bitfinex. Deze wallet bevat ongeveer 95.000 BTC en andere crypto-activa, waaronder Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin Satoshi Vision (BSV), met een totale waarde van meer dan $6 miljard.

De veroordelingszitting voor Heather Morgan vindt plaats op 15 november, de dag na de zitting van Lichtenstein op 14 november.

Het bericht Amerikaanse aanklagers willen 18 maanden celstraf voor Rapper “Razzlekhan” verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!