Jack Mallers

Bitcoin Amsterdam 2024, de grootste Bitcoin (BTC) conferentie van Europa, vond deze week plaats in de bruisende hoofdstad. Duizenden Bitcoin-liefhebbers verzamelden zich woensdag en donderdag om te luisteren naar meer dan honderd sprekers uit diverse sectoren: van de wereld van Bitcoin en crypto tot technologie, financiële markten en zelfs de politiek. Het centrale thema: de toekomst van de digitale munt, met het jaar 2150 in gedachten.

Een van de grootste namen op het podium was Jack Mallers, CEO en oprichter van Bitcoin-betaalapp Strike. Hij sloot de eerste dag af met een gesprek met Dylan LeChain, hoofd Bitcoin-strategie bij het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet, waarin ze de ‘Bitcoin-revolutie’ bespraken.

‘Bitcoin is van ons allemaal’

Of de Bitcoin-revolutie al gaande is, is op zichzelf een discussie, maar de lancering van de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) eerder dit jaar heeft de adoptie van Bitcoin in ieder geval naar een nieuw niveau getild. Terwijl sommige Bitcoiners zich zorgen maken over de inmenging van Wall Street, ziet Mallers dit anders.

‘’Bitcoin is een technologie die voor iedereen van belang is, zowel voor Wall Street als voor de cypherpunks in San Fransisco. Het is toestemmingsvrij geld, wat betekent dat niemand kan bepalen wie het mag gebruiken. In dat opzicht is het onvermijdelijk.’’

“Bitcoin is van ons allemaal, het behoort toe aan de mensen,” voegde hij toe, en hij ziet geen bedreiging in financiële reuzen zoals BlackRock, die nu grote hoeveelheden Bitcoin verwerven.

Mallers benadrukte ook de eindige voorraad van Bitcoin. Volgens hem is de zekerheid dat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zullen bestaan vergelijkbaar met de onvermijdelijkheid van de dood. “Net zoals de belofte van de dood tijd waardevol maakt, zorgt de beperkte voorraad van Bitcoin ervoor dat mensen deze als waardevol beschouwen,” zei hij. “Bitcoin als een eindige belofte stelt me niet alleen in staat om de waarde van mijn loon vandaag te waarderen, maar ook om na te denken over het idee van opofferingskosten.”

Volgens Mallers is geld een abstracte weergave van tijd en energie. Wanneer overheden geld bijdrukken en zo de waarde ervan devalueren, ziet Mallers dit als het verminderen van ieders welzijn. Hij beschouwt Bitcoin als de absolute redding.

Jack Mallers’ toekomstvisie

Met de toekomst van Bitcoin in het achterhoofd werd Mallers tevens gevraagd wat volgens hem de volgende grote stap is in de adoptie van de munt:

‘’Ik denk dat de volgende grote stap zou zijn als een regering, die de macht heeft om geld te printen en te ontwaarden, besluit Bitcoin te kopen, te erkennen, te bezitten en te valideren. Ik denk eigenlijk dat de VS in de beste positie is om dit te doen, omdat ze de wereldreservemunt hebben.’’

‘’Bitcoin is heel Amerikaans’’ volgens Mallers, maar hij erkent ook dat het misschien meer hoop is dan daadwerkelijk een voorspelling. Hoe dan ook heeft hij duizenden Bitcoiners met een flinke portie hopium naar huis laten gaan.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Jack Mallers: “VS in beste positie om Bitcoin te erkennen en te bezitten” verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!