ripple, xrp, donker

De prijs van XRP zou binnenkort een spectaculaire stijging kunnen doormaken, volgens financieel analist Levi Rietveld. Op het social media platform X deelde hij in een videoanalyse zijn verwachting dat de XRP koers tot wel $60 kan klimmen, wat neerkomt op een stijging van meer dan 110x ten opzichte van de huidige prijs van ongeveer $0,54.

Deze mogelijke rally zou het resultaat zijn van een integratie met SWIFT, het wereldwijde betalingsnetwerk dat dagelijks biljoenen dollars aan transacties verwerkt.

SWIFT-integratie als katalysator

Volgens Rietveld hoeft het XRP-netwerk slechts een klein deel van het dagelijkse betalingsverkeer op het SWIFT-platform te verwerken om in waarde te exploderen. Hij schat dat SWIFT dagelijks ongeveer $7 biljoen aan transacties afhandelt. Ter vergelijking: het huidige handelsvolume van de volledige cryptomarkt bedraagt slechts ongeveer $90 miljard per dag, wat neerkomt op slechts 1,3% van het SWIFT-volume.

Impact op de XRP-prijs

Als XRP in staat is om slechts 5% van het totale dagelijkse transactievolume van SWIFT over te nemen, zou het handelsvolume kunnen groeien naar $350 miljard per dag. Ter referentie, het huidige dagelijkse handelsvolume van XRP bedraagt ongeveer $1 miljard, wat betekent dat het handelsvolume maar liefst 350x zou kunnen toenemen.

Rietveld verwacht dat dit kan leiden tot een XRP-prijs van $60 per munt. Op de lange termijn zou een verdere groei in het transactievolume zelfs een koers van $200 per XRP kunnen betekenen.

Efficiëntie van het XRP-netwerk

Rietveld acht het goed mogelijk dat XRP in de toekomst wordt geïntegreerd met SWIFT. Het huidige SWIFT-netwerk wordt soms bekritiseerd vanwege de hoge kosten en de lange tijd die nodig is om een transactie te verwerken. Transacties via SWIFT kunnen honderden dollars kosten en dagen in beslag nemen. Het XRP-netwerk daarentegen staat bekend om zijn efficiëntie, met vrijwel directe transacties en minimale kosten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Crypto analist: XRP kan naar $60 stijgen door samenwerking met SWIFT-netwerk verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!