Bitcoin Amsterdam

Terwijl sommige investeerders geloven dat de huidige waarde van Bitcoin zijn piek heeft bereikt, zijn industrie-experts ervan overtuigd dat de crypto-activa nog steeds voor verrassingen zal zorgen. Met de toenemende interesse van wereldwijde vermogensbeheerders die fondsen toewijzen aan Bitcoin, lijkt de toekomst van de digitale munt rooskleurig.

‘Misleidend Verhaal’

Tijdens de Bitcoin Amsterdam 2024-conferentie sprak Rochard over wat hij een “misleidend verhaal” noemt: het idee dat de grootste winsten van Bitcoin achter ons liggen. “Veel mensen kijken naar de historische prijsbeweging van Bitcoin en denken: ‘Alle winsten liggen in het verleden, nu is het een saaie investering.’ Ik denk dat dat een groot misverstand is, en dat investeerders verrast zullen worden,” aldus Rochard. Hij wees erop dat de acceptatie van Bitcoin wereldwijd nog steeds minder dan 1% van de vermogensbalans omvat.

LeClaire, bestuurder van Metaplanet, is het met Rochard eens. Volgens hem is dit “nog steeds een opwindende tijd” voor Bitcoin en voorspelt hij een “onvoorspelbaar decennium” vol mogelijkheden voor de crypto-asset.

Hyperbitcoinization al in zicht?

Rochard sprak ook over het concept van Hyperbitcoinization—het idee dat goederen en diensten uiteindelijk in Bitcoin, in plaats van fiatgeld, geprijsd zullen worden. Volgens hem kan dit proces al zijn begonnen. Hij verwees daarbij naar recente uitspraken van Larry Fink, die op televisie verklaarde dat Bitcoin “boven de overheid” staat. “Dit voelt als een indicatie dat Hyperbitcoinization al realiteit is geworden, en nu is het vooral een kwestie van het woord verspreiden,” zei Rochard.

Deze verschuiving is volgens hem cruciaal, vooral gezien het feit dat een CEO van een bedrijf met biljoenen dollars aan beheerd vermogen zo’n uitgesproken standpunt inneemt over Bitcoin. “Het lijkt erop dat hij niet slechts een product probeert te verkopen, maar dat hij echt overtuigd is van de waarde van Bitcoin,” voegde Rochard toe.

Financiële giganten omarmen het Bitcoin-verhaal

LeClaire benadrukte dat de huidige ontwikkelingen “iets zijn om te aanschouwen,” met name nu grote spelers zoals BlackRock de argumenten van Bitcoin-maximalisten van de afgelopen jaren overnemen. “Wat jarenlang door Bitcoiners werd gezegd, is nu onderwerp van gesprek bij de grootste namen in de financiële wereld,” aldus LeClaire.

Met de toenemende interesse van traditionele financiële instellingen en de wereldwijde adoptie die nog in de kinderschoenen staat, suggereren experts dat Bitcoin nog lang niet uitgespeeld is. Investeerders die denken dat de kansen voorbij zijn, zouden weleens verrast kunnen worden door wat de toekomst brengt.

Het bericht Bitcoin blijft investeerders verrassen ondanks vermeende piek, zeggen experts verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!