Als iemand op een feestje vertelt over zijn of haar crypto, dan hoor je louter succesverhalen. Maar dat kan niet, niemand heeft 100% succes. Daarom willen we in dit artikel stilstaan bij de grootste falende crypto’s van 2024.

Dit zijn de altcoins die het flink hebben laten afweten en waarvoor je misschien liever je ogen sluit als je ze in je portfolio hebt. En ja, misschien heb ik er zelf ook wel eentje… of twee…

1. Arbitrum – All time high: maart 2023

Arbitrum, een platform dat Ethereum sneller en goedkoper wil maken, was ooit de hoop van veel investeerders. In maart 2023 bereikte ARB zelfs een all-time high (ATH) van 7,93 euro. Maar die dagen lijken ver weg.

De waarde van Arbitrum is dit jaar met 63,86% gedaald en staat nu op slechts 0,49 euro. Dat betekent een daling van maar liefst 94% ten opzichte van zijn ATH. Ouch!

Daling sinds begin 2024

2. Polygon – All time high: maart 2024

Polygon, dat bekendstaat om zijn schaalbare oplossingen voor blockchains, wist in maart van dit jaar nog een all-time high te bereiken van 1,17 euro. Toch kon het die prestatie niet volhouden.

Een zwaar jaar voor POL

POL staat nu op 0,335 euro, een daling van 61,09% in 2024, en maar liefst 71% onder zijn ATH. Het is bijzonder hoe snel dit project na zijn piek in maart hard naar beneden is gegaan.

3. Cosmos (ATOM) – All time high: januari 2022

Cosmos is een interessant project dat zich richt op het verbinden van verschillende blockchains. Het idee klinkt veelbelovend, maar de koers doet dat allang niet meer.

Sinds januari is ATOM met 58,99% gedaald naar een huidige prijs van 3,97 euro. Vergelijk dat met de all-time high van 40,65 euro in januari 2022, en we kijken naar een duizelingwekkend verlies van 90%.

Kan Cosmos weer naar de maan zoals in 2021?

4. Optimism – All time high: maart 2024

Optimism, dat Ethereum sneller en goedkoper wil maken via een layer-2 oplossing, stond in maart 2024 nog op een hoogtepunt met een all-time high van 4,44 euro. Toch zit het project sindsdien in een vrije val en is de waarde dit jaar met 53,68% gezakt naar 1,55 euro.

Dat is een daling van 65% ten opzichte van de ATH, wat opvallend is gezien het feit dat die piek dit jaar nog werd bereikt.

Q1 ging nog goed…

5. Polkadot – All time high: november 2021

Polkadot, een project dat de wereld van blockchains wilde verbinden, had zijn gloriedagen in november 2021 toen het een all-time high van 50,25 euro bereikte. Maar die tijden liggen ver achter ons.

ATH van Polkadot ligt ver in het verleden

DOT is dit jaar met 48,75% gedaald en staat nu op 3,83 euro. Dat is een afname van 92% ten opzichte van zijn ATH. Het lijkt erop dat Polkadot voor veel investeerders een flinke tegenvaller is gebleken.

Wat kan je hiervan leren?

Het kan verleidelijk zijn om alleen naar de succesverhalen in crypto te luisteren, maar de realiteit is dat niet elke munt een winnaar is.

Deze vijf altcoins hebben in 2024 flinke verliezen geleden, ondanks hun veelbelovende technologie en eerdere pieken. Voor sommige van deze projecten, zoals Optimism en Polygon, is het bijzonder hoe snel ze na hun ATH zijn weggezakt.

Maar, en dat is het mooie en het gevaarlijke van crypto, wat als een van deze coins in de volgende bullrun toch weer een nieuwe ATH weet te bereiken? Die mindset is kostbaar maar kan je ook breken.

The post Had ik deze crypto’s maar nooit gekocht, dit zijn de slechtst presterende altcoins van 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!