Bitcoin USA, Bitcoin amerika

Het negatieve sentiment in de cryptomarkt lijkt te zijn omgeslagen naar licht optimisme. Volgens gegevens van het analyseplatform Farside kende de Amerikaanse Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op 11 oktober een aanzienlijke instroom.

In totaal werd er $254 miljoen in de fondsen geïnvesteerd, waarmee drie opeenvolgende dagen van uitstroom werden doorbroken. Deze instroom overtrof de $140 miljoen aan uitstromen die tussen 8 en 10 oktober plaatsvonden ruim.

Totale Bitcoin ETF-instromen

Vrijdag markeerde de derde grootste gecombineerde instroom op dagen dat BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) niet bijdroeg. IBIT is het populairste Bitcoin-fonds. Het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund domineerde de instroom met een netto toename van $117,1 miljoen, gevolgd door de ARK 21Shares Bitcoin ETF met $97,6 miljoen. De Bitwise Bitcoin ETF noteerde een instroom van $38,8 miljoen, de grootste in 11 handelsdagen. Ook de Invesco Galaxy en VanEck Bitcoin ETFs zagen positieve instromen.

BlackRock’s IBIT registreerde geen instroom op deze dag, net als de Bitcoin ETFs van Franklin Templeton, Valkyrie en WisdomTree. Tegelijkertijd boekte de Grayscale Bitcoin Trust een uitstroom van $22,1 miljoen.

Ondanks dat BlackRock geen instroom zag blijft het de grootste speler in de Bitcoin ETF-markt met een totaal van $21,7 miljard aan netto-instroom. Fidelity staat dicht bij de belangrijke mijlpaal van $10 miljard. Naast BlackRock en Fidelity zijn ARK 21Shares en Bitwise de enige andere aanbieders met netto-instroom van meer dan $2 miljard.

Ethereum ETF’s stellen teleur

In tegenstelling tot de sterke prestaties van Bitcoin ETFs is de situatie bij Ethereum (ETH) teleurstellend. Spot ETH-fondsen zagen op 11 oktober weinig vraag, met een totale uitstroom van slechts $0,1 miljoen. Institutionele beleggers lijken op dit moment de voorkeur te geven aan Bitcoin, de meer gevestigde naam in de cryptowereld.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin ETF’s herstellen met grote instroom van $254 miljoen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!